View Full Version : strije
Dobar dan,
evo poslah pitanjce na Zdravlje, ali nekako mi se čini da je to pitanje jednako prikladno i za Ženski kutak (ako ne i prikladnije)
:)
Dakle, ako mi netko može preporučiti neku dobru kremu/gel .... protiv strija....
Hvala
evo mozda ces medju ovim mnogobrojnim odgovorima procitat i moj :) dobra krema protiv strija je, po mojoj prijateljici koja je u 9-om mjesecu trudnoce, collistarova od 400ml (ili 500, nisam sigurna). kosta oko 260kn. ona je imala skroz male strijice iznad guze i ne samo da nije dobila nove nego su nestale i te stare.
eto, nadam se da ce upalit i kod tebe..inace ce mi mama na pazar.
diadora
23.04.2003., 20:15
Radi li se o strijame koje tek ocekujes u trudnoci ili o strijame koje si vec stekla.
Ukoliko ih tek ocekujes - moje iskustvo je bademovo ulje koje mozes naci u svkoj apoteci. Bitno je samo nanositi religiozno ujutro i uvecer ili barem uvecer svaki dan.
Ukoliko ih vec imas - tu onda bojim se nema puno pomoci ma, sto god nam kozmeticka industrija pokusala prodati za redovito velike novce.:rolleyes:
splicanka
23.04.2003., 23:52
Zagrebacki melem, jeftin je u usporedbi sa drugim stvarima, ali je fenomenalan.
meni se cini da se te kreme ne isplate.
To moras koliko sam cula fakt dugo koristiti i da nikad ustvari ne nestanu
Vichy, zelenkasta kutija, 170 kn, preventivno umazivati :D
Eto tako ti je to moja doktorica rekla jednoj buducoj mami, mojoj frendici :top:
Nije bas utjesno, ali mozes se postaviti i na trepavice, ali ako ti je sudjeno - mozes se mazati i pticjim mlijekom, pa ce one opet nastati. Njihov nastanak ovisi o naslijedu i koliko je tvoja koza elasticna. Kremice ne mogu skoditi, najgore je sto se moze dogoditi da bacis lovu, ali mozda malo uspiju pomoci.
Originally posted by lahor
Nije bas utjesno, ali mozes se postaviti i na trepavice, ali ako ti je sudjeno - mozes se mazati i pticjim mlijekom, pa ce one opet nastati. Njihov nastanak ovisi o naslijedu i koliko je tvoja koza elasticna. Kremice ne mogu skoditi, najgore je sto se moze dogoditi da bacis lovu, ali mozda malo uspiju pomoci.
ne bih se slozila s tobom.
Ja sam kao teeny dobila strije na bokovima jer sam u kratkom vrem. periodu naglo izrasla ; nekoliko sa svake strane.
Prosle godine sam bila trudna.U trudnoci sam se redovito mazala ali (pod obavezno) puno tekucine pila (pretezno vodu), oko2,5-3 litre dnevno. To doprinosi elasticitetu koze. U trudnoci sam dobila 19 kg, koje su sad opet sve dole.
Nisam dobila niti jednu striju!
to s vodom mi je jednostavno fascinantno :rolleyes:
... ja ne znam kako vi cure, ali ja ne mogu popiti 5 litara vode u jednom danu, nema šanse... (o.k. na 40 stupnjeva mi je to možda i norma.....) :)
ispravak : mislila 3, napisala 5 :)
ja pijem iskljucivo obicnu vodu,ali samo u doba najvece vrucine i najzescih tjelesnih aktivnosti uspijem popiti vise od litre..sve ostalo mi je nacejavanje...
Moram vam reci da nikakav trud ne pomazhe u borbi protiv strija...mozhda ce samo biti manje izrazhene kod onih kojima je sudjeno da ih dobiju i to je sve.
Nemam ni crtice a nisam nikad nishta poduzela da ih sprijechim Istovremeno imam kolegice koje su koristile najskuplje preparate, primjenjivale specijalnu prehranu, a kozha im je kao harmonika.
Nazhalost...
Ava Adore
25.04.2003., 22:33
istina zene ne trosite pare
SpOokey
05.05.2003., 23:16
jel ih imate...i jel znate koju ucinkovitu kremu za njihovo smanjivanje s obzirom da ih se nemremo rijesit...
imas topic o tome na sljedecoj stranici :rolleyes: :B
Gdje prvo početi nego među kokama? Jel tak?:) :)
Pa da vas pitam; kaj sa strijama na grudima? Užas jedan koliko me to muči! Nit sam rodila niti pretjerano oscilirala u kilaži, a opet ih imam. Zanima me jel bi koji od preparata preporučile za taj nezgodni problemčić.
Zahvaljujem.
;) ;)
PinkyBubble
06.05.2003., 11:53
Mijenjam bore smijalice za dve-tri strije na guzici ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.