View Full Version : Spa-Francorchamps' hopes go up in smoke
Belgian legislators reject new tobacco law
The Belgian House of Representatives has rejected the proposed new law deferring the ban of tobacco advertising on sports events with international coverage from 2003 to 2006, which could have saved the Belgian Formula One Grand Prix from extinction. With a winning margin of just six votes, (77 to 71) hopes of having the Spa- Francorchamps circuit reinstated to the F1 calendar went up in smoke.
The new law had been approved at the end of November by the Senate, the upper chamber of the Belgian Parliament, however, in order for it to become effective, the proposal, which also included the creation of a fund destined to the financing of programs preventing the use of tobacco, had to be approved by the representatives.
Over the past weeks, several politicians and economic leaders denounced the grave financial impact on the Spa region and the loss of image for Belgium that the departure of Formula One caused. As a result they fought a political battle mainly against the ecologist members of the governing coalition, in order to gain an exemption of the law banning tobacco advertising for the Formula One event until the European directive generalizing the overall ban for the whole EU in 2005 or 2006 takes effect.
The 2003 Belgian GP, which up until this year was held at the Spa- Francorchamps (south-east) circuit, had already been scratched from the 2003 calendar, due to the ban of all tobacco advertising in Belgium from next August.
smrccccccc
buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
anyone feel like crying? :(
A je*iga kad pare vrte sve :(
Je**š Belgiju... sad barem "egzotične" zemlje poput Turske i Rusije (a možda jednog dana i Hrvatska) imaju šansu ući u kalendar utrka...
Belgija je bila zakon. tradicija. jebga ja sam staromodni tip :p
Rusija, snijeg, crveni trg, Turska, pustinja, pijesak me opce ne privlace ....
HR ... bejbe moja koliko mi god zeljeli i vapili za stazom i formulom u "najljepsoj nasoj", mislim da cemo slijedecih 50-tak godinica gledati samo bernijeve, schumijeve, eddijeve jahtice, i pljuckati po ralfu kaj je zagradio cetvrtinu istre, i kaj se ne moze gledati kaj rade u tom njegovom selu.
eh... nostalgičarka... :p;)
A kaj bi ti falilo da odeš u Tursku na utrku, umjesto u Imolu?
Ili u Rusiju?
Ja bi baš voljela...
ma daj hani pa kaj ti je ? :rolleyes:
zamijeniti voznju po noci sa stignemo do pol osam u imolu u biljeteriju kupit karte? maranello? hotel u castelvetru i onaj kjutic kaj nam je spremao dorucak? ristorante cavalino? tvornicu? kalendarici iz warm-upa? galerija? blato do koljena na stazi? crvenilo ljudi?
ne ne ne ne ne ne i ne .... nikakva jebena gorovita turska i smrznuta rusija mi ne mogu pruzit to zadovoljstvo, taj dozivljaj ... no way
reci mi jos da bi uzivala na trci u pijesku u kuvajtu ili bahreinu il di vec rade stazu ?!
Originally posted by Oxa
zamijeniti voznju po noci sa stignemo do pol osam u imolu u biljeteriju kupit karte? maranello? hotel u castelvetru i onaj kjutic kaj nam je spremao dorucak? ristorante cavalino? tvornicu? kalendarici iz warm-upa? galerija? blato do koljena na stazi? crvenilo ljudi?
ma gle... ja to ustvari nikad ne bi mijenjala, ali voljela bi ić' na utrku u Tursku... ili Rusiju...
mijenjala bi jedino dugu vožnju do Imole...
i mijenjala bi blato na stazi... to me izludilo zadnje godine... :rolleyes:
Originally posted by Oxa
reci mi jos da bi uzivala na trci u pijesku u kuvajtu ili bahreinu il di vec rade stazu ?!
paaaa... uživala bi... ;)
Ma sve su to Belgijanci isplanirali...
Ne zele kvarit ugled Spa ovako dosadnim utrkama! Pricekat ce malo dok dodje promjena u aerodinamici ili dok Villeneuve dobije pravo vozilo pa ce se oni opet vratit u F1! :D :D :D
Originally posted by Damson
ili dok Villeneuve dobije pravo vozilo
čovječe, pa kaj se tebi sve vrti oko tog preplačenog Villeneuvea?! :rolleyes:
Originally posted by FiA di Montezemolo
čovječe, pa kaj se tebi sve vrti oko tog preplačenog Villeneuvea?! :rolleyes:
Ne vrti se meni, nego se on vrti...:p
Nazalost on je jedino dobro sta je ostalo u formuli... eto cujen da stranica www.eddie365.com vise nije u funkciji... Sve se vise priblizavamo Formulama 1 na daljinsko upravljanje...
E duso moja, ja ovo sve cinim radi vas... da bi vama bilo zanimljivo gledat taj cirkus... Phew, mi altruisti, nikad ne dobijamo dovoljno razumijevanja i podrske...
:p
Ne vrti se meni, nego se on vrti...:p
vrti se tebi, vrti...
osim kaj čuješ glasove u glavi, čini mi se da i haluciniraš... :p
Nazalost on je jedino dobro sta je ostalo u formuli...
ak' je on jedino dobro, onda ti ne znaš kaj je dobro... :p
E duso moja, ja ovo sve cinim radi vas... da bi vama bilo zanimljivo gledat taj cirkus...
meni je i bez tebe i tvojih postova o preplačenom Villeneuveu Formula 1 vrlo zanimljiva...
meni je i bez tebe i tvojih postova o preplačenom Villeneuveu Formula 1 vrlo zanimljiva...
BRAVO! Molim jedan pljesak za FiU!
Da, Ferrariju je jedino zanimljiva njihova dominacija! Jos nekome? Frank Williams uziva!
Isto FiA zeli i ovde napravit! Dominaciju Ferrarijevaca! Sta ce na forumu netko ko navija za nekoga tko nije Schumacher ili nije iz Ferrarija?!
BRAVO! Molim jedan pljesak za FiU!
thank you very much... thank you... thank you...
ok... možete prestat pljeskat... :p
Isto FiA zeli i ovde napravit! Dominaciju Ferrarijevaca! Sta ce na forumu netko ko navija za nekoga tko nije Schumacher ili nije iz Ferrarija?!
kaj ti briješ?
ja sam oličenje objektivnosti i tolerancije...
što se za tebe ne može reći... briješ isključivo na BAR i Villeneuvea... drugim riječima - pretjeruješ...
FiA je govorila...
Haugh!
kaj ti briješ?
ja sam oličenje objektivnosti i tolerancije...
I, Damson?
Kaj sad?
Rekla sam da mi je Formula 1 zanimljiva i s tobom i bez tebe...
Kaj je tu ne-objektivno?
zasto morate ukakiti svaki moj topic????
:( :( :( :(
Originally posted by sepa
zasto morate ukakiti svaki moj topic????
:( :( :( :(
zato kaj za drugo ni nije... :p
zato kaj za drugo ni nije... :p
sunceko ti tvoje...a da si icq upalis?
Originally posted by sepa
sunceko ti tvoje...a da si icq upalis?
ne radi... nekaj mi se smrdalo...
ne radi... nekaj mi se smrdalo...
odi na http://go.icq.com
upisi svoj broj i password
broj ti je 173008743 ako neznas napamet :)
a password? :p
yeah right
da ti nebih rekao tvoj password :p
a mamicu vam vasu .... chata se bez mene ... sramota !!
I, Damson?
Kaj sad?
Rekla sam da mi je Formula 1 zanimljiva i s tobom i bez tebe...
Kaj je tu ne-objektivno?
A sad cemo se kao pravit glupi...
Izjava odise tolerancijom...
A sad cemo se kao pravit glupi...
Izjava odise tolerancijom...
Pa toleriram ja tebe, kaj ne vidiš?
Al' daj i ti budi tolerantan i mrvicu objektivan, pa ne davi samo s Villeneuveom...
Ili previšem tražim?
Uostalom, kaj ti misliš da meni Formula 1 bez tebe ne bi bila zanimljiva? I kakve to veze ima s mojom tolerancijom?
Pa toleriram ja tebe, kaj ne vidiš?
Al' daj i ti budi tolerantan i mrvicu objektivan, pa ne davi samo s Villeneuveom...
Ili previšem tražim?
Uostalom, kaj ti misliš da meni Formula 1 bez tebe ne bi bila zanimljiva? I kakve to veze ima s mojom tolerancijom?
Mir, mir do neba? ;)
Mir, mir do neba? ;)
Kad se ti smiriš, bit će mir... ;):p
1 D Coulthard McLaren Mercedes MP4/17D M 1:15.674 67
2 J P Montoya Williams BMW FW24 M 1:17.372 86
3 A Pizzonia Jaguar Cosworth R3 M 1:17.481 101
4 O Panis Toyota Toyota TF102 M 1:17.609 64
5 R Schumach. Williams BMW FW24 M 1:18.065 76
Aj onda jedno pitanje samo, ovo su vremena sa testa u barceloni... Pa me zanima ovo; FW24 je ovogodisnji Williams a i MP4/17 (za ovo D ne znam-mozda znaci Diesel?) pa kako je Coulthard bija toliko brzi...
Bog zna kaj je Montoya izvodio... a i na kojim je lakim drogama Coulthard bio (ili njegov McLaren)...
Nije mi jasno...
1998. je McLaren najednom skocija u osvajacke vode... Da nam ne spremaju nesto... Mozda motor iz SL600?!
D. znaci David Coulthard
i kak to mislis "najednom skociJA u osvajacke vode" ?!?!?!?
Originally posted by Oxa
i kak to mislis "najednom skociJA u osvajacke vode" ?!?!?!?
Australian GP
Melbourne
Mar 8, 1998
For a world which was used to Williams-Renault domination, the performance of the two McLaren-Mercedes MP4-13s in Melbourne came as a big shock to the F1 world. Mika Hakkinen and David Coulthard qualified side by side on the front row of the grid - split by only four-hundredths of a second - but Michael Schumacher, the nearest challenger, was three-quarters of a second behind in his Ferrari. World Champion Jacques Villeneuve, in the Williams, found himself in fourth place, almost a second slower than the McLarens.
Blackbird
13.12.2002., 00:00
Joj, izgleda da se nis nije promjenilo u zadnje vrijeme. Ostao sam opet jedan od rijetkih objektivnih... ah, sudbina to je htjela...
Ah kako je to divno i krasno...
Cijelu noć radim, programiram ko idiot.. ujutro otvorim prozor da dođem malo sebi, a vani idila.... auto zamrznut pa izgleda kao da je od leda... babe padaju po ledu jer sve je sleđeno k'o da živim u frižideru... susjedi (bračni par) si je*u mater i svece pred djecom, a ovdje hrpa chat topica nevezanih uz temu....
i unatoč toj idili ja kasnim sa rokom i sve mi se čini da ništ' od novaca :D
Blackbird
13.12.2002., 14:47
A to ti je život Ivek... Ovdje nema leda(danas), ali izgleda da imamo iste susjede...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.