View Full Version : Registarska tablica
Imam pitanje vezano za registarske tablice.
Stari je prodao auto i odjavio ga, tablice mu cuvaju na MUP-u.
Sad bih ja kupila auto i registrirala ga na svoje ime, ali s njegovim tablicama koje bi on prepisao na mene darovnim ugovorom kod biljeznika. Teta na policiji mi kaze da to ne moze jer kako ce oni pratiti na koga glase tablice ako bi ih svako darovao nekom drugom. Mogu dobiti te tablice jedino ako stari registrira novi auto na sebe.
S druge strane mi kazu da to nije istina i ako se sve provede kod biljeznika da mogu dobiti te tablice. Uostalom ista procedura je i s policama osiguranja koje se bez problema mogu prenijeti na drugu osobu.
Nije da sam nesto pretjerano vezana za tu registarsku tablicu, ali me je zbunilo to nepriznavanje prijenosa.
Zna li neko mozda nesto vise o tome?
ROAD RUNNER
06.06.2005., 11:30
Teta na muriji nema pojma! Traži drugu tetu
Thurgood
06.06.2005., 11:35
teta je glupa, al slično sam i ja doživio prošli tjedan :flop:
trabali bi imat negdje potvrdu da su tablice pohranjene kod njih, i sa njom (a i bez potvrde ako naletiš da je teta dobre volje) možeš dobit tablice i staviti na bilo koji auto u svom vlasništvu :top:
i mislila sam si da je tako nekako, ali teta nije htjela ni cuti da bi tablicu ja stavila na svoj auto
tablice su 90 kn.
koliko ti je javni bilježnik?
46,60, ali nije stvar u kunama nego mi nije jasno zasto mi neko ne moze pokloniti nesto ako to zeli?
eh, tablice su ipak nekakva identifikacija.
policu osiguranja ne možeš prenjeti na drugu osobu, ako govorimo o automobilu.
moja polica i moj bonus nisu prenosivi. jedino mogu kao i svugdje promijeniti onoga tko dobiva eventualnu naknadu po nekoj šteti.
tata ti može regati autek na sebe sa tim tablicama i onda ti sve skupa pokloniti. onda je tvoje.
naravno da država u svemu ima dobitak.
platinum
09.02.2010., 13:20
Da podignem temu iz mrtvih.
Dakle, dali mogu odjaviti auto i tablice darovati(recimo ocu) ili firmi nekoj da ona na njih registrira drugi auto?
Jer mi treba više od 3 mjeseca da ja dođem do drugog vozila, a tablice nebi želio izgubiti
Da podignem temu iz mrtvih.
Dakle, dali mogu odjaviti auto i tablice darovati(recimo ocu) ili firmi nekoj da ona na njih registrira drugi auto?
Jer mi treba više od 3 mjeseca da ja dođem do drugog vozila, a tablice nebi želio izgubiti
pa šta nije jednostavnije naći dobru dušu u policiji da ti se te pločice spreme na dulje vrijeme...
tablice su neprenosive godinama.... i nekad su 5 godina čuvali one po narudžbi, ali ni to više nije to...
platinum
09.02.2010., 13:36
pa šta nije jednostavnije naći dobru dušu u policiji da ti se te pločice spreme na dulje vrijeme...
Ne znam jel sad to sve kompjuterizirano, pa kad n unese u komp da su odjavljene, kad prođe 3 mjeseca, možda ih automatski stavlja u sistem kao da su na raspolaganju. Da se razumijemo, meni treba par dana više od 3 mjeseca, pa ih stvarno nebi htio izgubiti
Ne znam jel sad to sve kompjuterizirano, pa kad n unese u komp da su odjavljene, kad prođe 3 mjeseca, možda ih automatski stavlja u sistem kao da su na raspolaganju. Da se razumijemo, meni treba par dana više od 3 mjeseca, pa ih stvarno nebi htio izgubiti
pa automatski će ih staviti u sustav kao raspoložive malo kasnije...
ma gle, mislim da to ne ide baš tako robotizirano. predaš tablice, oni ih šutnu u kartonsku kutiju iza sebe, daju ti cedulju napisanu rukom do kad ih možeš podić... i kad im se nakupi toga u kutiji krenu rješavati. odnosno ima prostora da se s nekim dogovoriš za tjedan - dva dulje... kavica, bombonjera (ne da zagovaram mito, al eto...:cerek:)
platinum
09.02.2010., 15:52
Ništa, morat će teta biti dobra, pa joj ja vratim dobrotom i mir...
alfa146
09.02.2010., 16:13
pa automatski će ih staviti u sustav kao raspoložive malo kasnije...
ma gle, mislim da to ne ide baš tako robotizirano. predaš tablice, oni ih šutnu u kartonsku kutiju iza sebe, daju ti cedulju napisanu rukom do kad ih možeš podić... i kad im se nakupi toga u kutiji krenu rješavati. odnosno ima prostora da se s nekim dogovoriš za tjedan - dva dulje... kavica, bombonjera (ne da zagovaram mito, al eto...:cerek:)
Točno to bola.:top:
da li je danas moguće da ja deponiram tablice nakon prodaje svog auta te da u narednih 90 dana moja supruga registrira auto s tim tablicama? tipa molba MUP-u da se prenesu na njeno ime, darovni ugovor ili nešto treće?
Alkemicharka
27.03.2011., 00:16
da li je danas moguće da ja deponiram tablice nakon prodaje svog auta te da u narednih 90 dana moja supruga registrira auto s tim tablicama? tipa molba MUP-u da se prenesu na njeno ime, darovni ugovor ili nešto treće?
Ne možeš prenijeti pločice na suprugu ako ona registrira drugi auto na sebe. To je moguće jedino u slučaju da joj poklanjaš auto sa pločicama. Reg. pločice su vlasništvo osobe i nisu prenosive, osim ako se prodaje ili daruje cijeli auto. Ti kad odjaviš svoj auto i dobiješ potvrdu da su pločice deponirane na 90 dana, možeš ih prenijeti samo na svoj vlastiti drugi auto ako ga kupiš u tom roku. Ako ne, one će ići na uništavanje. Eventualno imaš mogućnost naručiti pločice sa istim oznakama i nakon što su prethodne poništene ali opet samo u slučaju da registriraš auto na svoje ime (čl.39. i 40. Pravilnika o registraciji i označavanju vozila) :mig:
ryder on the storm
27.03.2011., 03:09
Ne možeš prenijeti pločice na suprugu ako ona registrira drugi auto na sebe. To je moguće jedino u slučaju da joj poklanjaš auto sa pločicama. Reg. pločice su vlasništvo osobe i nisu prenosive, osim ako se prodaje ili daruje cijeli auto. Ti kad odjaviš svoj auto i dobiješ potvrdu da su pločice deponirane na 90 dana, možeš ih prenijeti samo na svoj vlastiti drugi auto ako ga kupiš u tom roku. Ako ne, one će ići na uništavanje. Eventualno imaš mogućnost naručiti pločice sa istim oznakama i nakon što su prethodne poništene ali opet samo u slučaju da registriraš auto na svoje ime (čl.39. i 40. Pravilnika o registraciji i označavanju vozila) :mig:
Da... Najbolje sacekati pa uzet nove s istim brojem;)
Alkemicharka
27.03.2011., 12:51
Da... Najbolje sacekati pa uzet nove s istim brojem;)
A to baš ako su mu jako prirasle srcu:rolleyes:..i naravno ako će ikad imati auto na sebe. Jer u tom slučaju se, nakon isteka 90 dana i poništenja, mora ponovo naručiti njihova izrada i tada se tretiraju kao pločice po narudžbi i koštaju 5 puta više:mig:
Da se samo nadovežem, ukoliko se radi u tablicama po narudžbi, one se čuvaju i preko 90 dana, ukoliko se to zatraži. Tako su barem meni rekli dok sam naručival iste.
Alkemicharka
27.03.2011., 13:31
Da se samo nadovežem, ukoliko se radi u tablicama po narudžbi, one se čuvaju i preko 90 dana, ukoliko se to zatraži. Tako su barem meni rekli dok sam naručival iste.
Tvoje tablice su Joža već postale prijenosne koliko ih nedaš:D:top:
Tvoje tablice su Joža već postale prijenosne koliko ih nedaš:D:top:
Ne kužim te?:confused:
Alkemicharka
27.03.2011., 13:44
Ne kužim te?:confused:
Ma šala:). Prenosive su one koje imaju auto kuće i prebacuju ih s auta na auto. Pošto znam da ti svoje po narudžbi nedaš, mislila sam da ćeš je skužiti:ne zna::rolleyes:
Ma šala:). Prenosive su one koje imaju auto kuće i prebacuju ih s auta na auto. Pošto znam da ti svoje po narudžbi nedaš, mislila sam da ćeš je skužiti:ne zna::rolleyes:
Aha...:mig: Bilo bi dobro da i ja mogu imati PP tablice, za dva auta bi koristio iste tablice, ali jebi ga, živimo tu gdje živimo.:mig:
Alkemicharka
27.03.2011., 13:57
Aha...:mig: Bilo bi dobro da i ja mogu imati PP tablice, za dva auta bi koristio iste tablice, ali jebi ga, živimo tu gdje živimo.:mig:
Još malo pa budemo navodno u EU:D..vani se to može pa možda bude jednog dana moglo i ovdje:ne zna:
Još malo pa budemo navodno u EU:D..vani se to može pa možda bude jednog dana moglo i ovdje:ne zna:
Teško, ipak smo mi balkanski mentalitet. Da je to i kod nas moguće naši bi se raspitivali kako da dođu do još jednog seta reg. oznaka (naravno nelegalno) jer bi bio problem svako malo prenositi ih sa jednog na drugi auto.
Radi se o pločicama koje su bile po narudžbi pa pošto sam ih platio, voljeli bi ih zadržati u familiji. A da li se ja mogu na MUP-u odreći tih tablica prije isteka 90 dana (poslati na uništavanje), a supruga uplati onih 378 kn, dođe odmah iza mene na MUP-u u redu kod iste tete i kaže da hoće baš te tablice???
Alkemicharka
27.03.2011., 20:00
Radi se o pločicama koje su bile po narudžbi pa pošto sam ih platio, voljeli bi ih zadržati u familiji. A da li se ja mogu na MUP-u odreći tih tablica prije isteka 90 dana (poslati na uništavanje), a supruga uplati onih 378 kn, dođe odmah iza mene na MUP-u u redu kod iste tete i kaže da hoće baš te tablice???
Bojim se da to nikako ne bi bilo moguće jer su one tvoje vlasništvo i jedino ih ti možeš ponovo naručiti i uzeti za svoj vlastiti auto. Jedino što mi pada na pamet je da daruješ supruzi svoj sadašnji auto ako ga još nisi prodao (nema poreza na na promet u slučaju darovanja) pa onda da ona taj auto proda kupcu i zadrži tablice, koje će prenijeti na taj novi auto što si rekao da će uzeti. Malo komplicirano sve to samo radi tablica ali kad su već u familiji:rolleyes::ne zna:
Bojim se da to nikako ne bi bilo moguće jer su one tvoje vlasništvo i jedino ih ti možeš ponovo naručiti i uzeti za svoj vlastiti auto. Jedino što mi pada na pamet je da daruješ supruzi svoj sadašnji auto ako ga još nisi prodao (nema poreza na na promet u slučaju darovanja) pa onda da ona taj auto proda kupcu i zadrži tablice, koje će prenijeti na taj novi auto što si rekao da će uzeti. Malo komplicirano sve to samo radi tablica ali kad su već u familiji:rolleyes::ne zna:
To ti je jedino kaj možeš napraviti, a da zadržiš te tablice.
prodao prije 10 dana :( ak ne ide, ne ide...
Alkemicharka
27.03.2011., 20:30
Šteta. Ne postoji mogućnost da supruga tebi daruje svoj postojeći auto ako ga sad ima ili da drugi kupite na tebe?
Uzmi drugi na sebe i gotova priča.:ne zna:
Alkemicharka
27.03.2011., 20:37
Uzmi drugi na sebe i gotova priča.:ne zna:
Možda iz nekog razloga ne može:ne zna:. A pošto ćemo ulaskom u EU ionako najvjerojatnije morati svi mijenjati reg. pločice, bez obzira bile one po narudžbi ili ne (sad ćeš poludit:D), bit će to tako onda svejedno
pearl22
27.03.2011., 20:42
Tablice se više ne čuvaju ni dana.
Možda iz nekog razloga ne može:ne zna:. A pošto ćemo ulaskom u EU ionako najvjerojatnije morati svi mijenjati reg. pločice, bez obzira bile one po narudžbi ili ne (sad ćeš poludit:D), bit će to tako onda svejedno
Nadam se da nećemo, jer ni Slovenci još nemaju svi nove reg. pločice, al eto, sa ovim našima na vlasti se nikada nezna.:ne zna:
Alkemicharka
27.03.2011., 20:47
Tablice se više ne čuvaju ni dana.
Kako to misliš? Ni dana duže od 90 dana ili ne uopće?
Šteta. Ne postoji mogućnost da supruga tebi daruje svoj postojeći auto ako ga sad ima ili da drugi kupite na tebe?
kupujemo na nju jer će joj taj auto služiti u poslovne svrhe (obrt), ja srećom hodam do posla... nemamo drugi auto.
zanima me što se dešava s "mojom" kombinacijom brojeva i slova nakon 90 dana? da li nakon toga postaju dostupne bilo kome ili samo meni, ali uz uvjet da ih ponovno platim?
MMachéte
28.03.2011., 11:05
Dal se tablica po naruđbi - al ova normalna di samo biras 4 broja i jedno i dva slova ,dakle ne ova di biras sve nego ova jeftinija - dal to se samo jednom placa, samo prvi put?
jel se mogu stavit i tri broja samo i jedno slovo , ko kak su prije bile tablice izradivane?
Dal se tablica po naruđbi - al ova normalna di samo biras 4 broja i jedno i dva slova ,dakle ne ova di biras sve nego ova jeftinija - dal to se samo jednom placa, samo prvi put?
jel se mogu stavit i tri broja samo i jedno slovo , ko kak su prije bile tablice izradivane?
Da, ta tablica se samo jednom plaća i vrijedi dok ih sam ne vratiš, a ove sa imenom i sl. na tablici vrijede (mislim) 5 godina.
Da, možeš staviti i 3 broja i jedno slovo, samo ukoliko ti brojevi i slovo koje želiš nisu već zauzeti.
Alkemicharka
28.03.2011., 15:29
kupujemo na nju jer će joj taj auto služiti u poslovne svrhe (obrt), ja srećom hodam do posla... nemamo drugi auto.
zanima me što se dešava s "mojom" kombinacijom brojeva i slova nakon 90 dana? da li nakon toga postaju dostupne bilo kome ili samo meni, ali uz uvjet da ih ponovno platim?
Pravilnik o registraciji i označavanju vozila
Članak 39.
Nakon odjave vozila nadležno tijelo poništava registarske plčcice.
Iznimno od odredbe stavka 5. ovog članka nadležno tijelo na zahtjev vlasnika registarskih pločica čuva registarske plocice 90 dana od dana odjave vozila. Ako vlasnik registarskih pločica nakon poništenja podnese zahtjev za registraciju vozila izdat ce se, o njegovom trošku, registarske pločice s istim oznakama.
==================================================
Prema tome, dostupne su samo tebi jer si ti vlasnik registarskih pločica:rolleyes:
Još bih ti htjela skrenuti pažnju na konto toga što si spomenuo da kupujete auto na nju, ako ona ima obrt i ako će auto biti kao osnovno sredstvo obrta, onda se više neće niti moći registrirati na njeno ime, prezime i JMBG kao fizičke osobe, već na ime obrta, njen OIB i MB obrta te će ona za registraciju morati priložiti svoju obrtnicu. U tom dijelu se lani promijenio Pravilnik o registraciji, tako da se sada vozila vlasništvo obrtnika tretiraju kao vozila pravnih osoba (firmi). I pogotovo iz tog razloga onda ne postoji način da pločice zadržite u familiji. Svakako pazite i na to da račun o kupnji glasi na obrt!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.