Pogledaj jedan post
Old 15.10.2007., 17:37   #26
Quote:
Cattleya kaže: Pogledaj post
Tu se ne slažem. Signifikantnom bakteriurijom se smatra čak br. klica od 10 na 2 , ovisno o prisutnosti simptoma, koliko me sjećanje služi, a svaki uroinfekt treba liječiti. Slažem se da se u nekim slučajevima bakteriurija na liječi, ali kod trudnica se bakteriurija liječi bez obzira na simptome. Uz lijekove je važno da se pije barem 2 litre tekućine (čaj ili voda) i u te 2 l se ne računa juha, sokovi niti mlijeko. Što se tiče izbora čaja- mogu pomoći urološki čajevi, no treba se raspitati koji se smiju uzimati u trudnoći i uzimati ih prema preporuci proizvođača. Puno je važnija količina popijene tekućine.
Probiotici mogu pripomoći.
Zara ima pravo, signifikantana bakteriurija (srednji mlaz mokraće, normalno uzimanje uzorka) je 10 na 5 u ml. Ispod se smatra zagađenjem i ne liječi se. Asimptomatska bakteriurija je prisustvo min istog broja bakterija, ali bez simptoma.
Da, u trudnica se liječi svaka signifikantana bakteriurija.
Slažem se, treba piti puno tekućine, čaj od brusnice je dobar izbor.
Isto tako, nije važno koja je bakterija izolirana u urinu, jedino, naravno, u izboru odgovarajućeg antibiotika, važno je u trudnoći liječiti ženu. Iako su neke bakterije teže iskorjenjive, neophodna je redovita ginekološka kontrola i upornost.
__________________
...imamo naše najdraže...
zrnce soli is offline  
Odgovori s citatom