Pogledaj jedan post
Old 23.10.2007., 13:16   #12
Pravnička struka

Kod ove vrste profesije naglasak je na dva planeta, Venera (pravda) i Jupiter (istina), a od znakova prije svega znak vage jer je on klasično vezan uz pravo.

Polja koja su bitna za pravničku profesiju su 7. polje (ugovor) i 9. polje (viši um).


Sudac:

Profesija sudca osim navedenog ima naglasak na 10. polju jer je on istaknuta pojedinačna figura u pravničkoj struci. A također i odgovorna osoba koja donosi odluku vezanu uz pravo (Venera) i obaveze (Saturn), kao autoritet unutar društva (10. polje) u kojem živimo. Sudačka odluka se zove presuda (Saturn).

Sudac mora biti obrazovana, pametna i mudra osoba, ali i ozbiljna, odgovorna i "stijena" osoba. Pa su kod profesije sudca naglašena dva neosobna planeta Jupiter (mudrost) i Saturn (odgovornost) kao i to da su ta dva planeta posebno povezana u natalnoj karti.


Odvjetnik:

Odvjetnička profesija je prilično aktivna profesija u pravničkoj struci. On mora braniti svog klijenta, a kako je njegov isključiv cilj pobjeda, to se ogleda i kroz planet Mars koji je vidljiv u profesiji odvjetnika. Ali Mars za razliku od profesije sportaša (gdje je važna vitalnost pa je vezan uz Sunce) kod odvjetnika treba biti povezan s Jupiterom (spas , preuveličavanje, iskrenost, čast, dostojanstvo) i 7. poljem (klijent, javnost, ortak, ugovor). U slučaju odvjetnika Mars je u funkciji pravde i zakona (Jupiter) i vrhovnog suda (Saturn). Odvjetnici često imaju Jupiter u 10. polju.

Od poželjnih individualnih vještina, odvjetničke retoričke sposobnosti se ogledaju kroz planet Merkur (lukavost, rječitost) i planet Veneru (šarm, ubjedljivost, kompromis, timski rad), pa je dobro ako su ta dva planeta povezana.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom