Pogledaj jedan post
Old 28.10.2007., 16:28   #16
Quote:
chilimama kaže: Pogledaj post
možda i bi...nije upitno kilo više ili manje prije ili poslije...meni je važnije riješiti se nakupina vode pod kožom a kako? pa znojenjem ....zašto vam smeta to znojenje , nije mi nikako jasno......
Problem sa znojenjem je sto tijelo automatski nadoknadjuje izgubljenu tekucinu. Ti si mozda izgubila litru tekucine znojenjem ali to traje samo toliko dugo dok tu tekucinu ne nadoknadis. Medjutim znojenjem gubis i elektrolite, minerale itd. Pretjerano znojenje je sve samo ne zdravo.

Nakupine vode pod kozom? Tako nesto ne postoji, nismo deve. Tijelo stvara samo zalihe sala, ne i vode. To sto si ti kilu laksa jer si iznojila litru vode znaci samo da ce od iducih unosa tekucine tvoje tijelo tu litru nadoknaditi.

Quote:
i kineska medicina radi na znojenju kao važnom čimbeniku u reguliranju i težine i ostalih poremećaja u zdravlju....hladnim tipovima preporučuje pojačanje a toplim tipovima ljudi na smanjivanju znojenja (nema veze sa strašću, da ne mislite).... a sad i jedno pitanje:zašto nas liječnici svaki ali svaki dan savjetuju da pojačamo unos vode ne bi li vodom pročistili organizam , regulirali znojenje a bi se izbacio višak nekorisnih tvari...to se naglašava osobama s visokim tlakom....ujedno nude i termo hlačice za pojačano znojenje??? možda izgleda smiješno, vjerojatno....nema veze,,,za mene učinkovito....
Lijecnici savjetuju unos vode, ali ne da ju gubimo znojenjem vec normalno pisanjem. Povecan unos vode je itekako koristan za zdravlje i kvalitetan rad bubrega.

Za tebe ucinkovito? Koji ti je bio cilj? Da li si isprobala druge varijante vjezbanja?
__________________
Carpe diem!
I'm starting with the man in the mirror. :)
tvuk is offline  
Odgovori s citatom