Pogledaj jedan post
Old 21.12.2007., 15:31   #64
Mesarić najavio da će ovogodišnja zarada bit 50 mil. kuna. Ima već na drugim forumima, ali eto...

POVIJESNA GODINA ZA PETROKEMIJU
21. prosinac 2007


Predsjednik Uprave Boris Mesarić izvijestio je Nadzorni odbor Petrokemije o poslovanju tvrtke u 2007. godini. «Ove godine smo, nakon dugo vremena, imali dovoljne količine plina i to je uz dobru kondiciju postrojenja rezultiralo visokom proizvodnjom», istaknuo je Mesarić. Naravno da se to odrazilo na poslovanje, pa bi Petrokemija ovu godinu trebala završiti s 50 milijuna kuna dobiti.
«Zbog svega što smo čuli mogli bi ovu sjednicu Nadzornog odbora nazvati povijesnom», kazao je predsjednik Nadzornog odbora Željko Nenadić. No, Mesarić je upozorio i na neke zabrinjavajuće pokazatelje vezane uz plin. «Nitko ne vodi računa o širenju mreže široke potrošnje, kao i odgovornosti distributera plina. Prijeti kolaps sustava i nova vlada morat će nešto učiniti u vezi s tim», smatra predsjednik Uprave Petrokemije.
Govoreći o planu poslovanja za 2008. godinu Mesarić je u prvi plan istaknuo velike poremećaje i nedostatak svih vrsta sirovina na svjetskom tržištu. «Iduća godina bit će vrlo teška i nitko ne može predvidjeti što će se sve događati, ali mi planiramo proizvodnju i prodaju otprilike na nivou ove godine. Smatramo da je realno očekivati da ćemo poslovati s pozitivnom nulom», zaključio je. Članovi Nadzornog odbora složili su se da je takav plan ostvariv, te su ga jednoglasno podržali.
__________________
dr. Lebowski
walter is offline  
Odgovori s citatom