Pogledaj jedan post
Old 25.02.2008., 15:18   #20
Evo ja studiram na tom fakultetu i sada sam 2. godina na smjeru Mendzment u kulturi (izvanredno). Moj smjer je fantastican i jako sam zadovoljna s fakultetom i s vecinom profesora.
Fakultet je kao i svaki drugi, ima ful laganih ispita i ful teskih za koje trebas dosta uciti. Vecina profesora vec predaju na nekim fakultetima koja spadaju pod sveuciliste u Zagrebu a svi su strucnjaci u podrucju svog rada.
Fakultet je priznat od Ministarstva i samim tim uvazava se kao Visa skola. Samo, sad to po bolonjskom spada u skupinu svih fakulteta koji ce imati bacc. diplomante. Sa zaposljavanjem je pricao kao i svugdje drugdje - kako se kod nas jos nije uvazilo to da se oglasi za posao pisu po bolonjskim diplomama, mi spadamo u skupinu gdje se traze oni s VŠS spremom. Mislim da ce taman kroz 2 godine otprilike sve doci na svoje i da ce se svi oglasi pisati od bacc. do phd., pa nadalje, s navedenim potrebnim ETC bodovima, kako se i radi u zemljama europske unije.
Vazno je napomenuti da neke institucije na ovaj fakultet gledaju kao na VSS kao sto su Vojska, Policija itd.
95% potrebne literature za ispite dobivate BESPLATNO na samom fakultetu, ali za prolaz na samim ispitima je najbitnije znati sto koji profesor trazi. Vecinom za svaki predmet postoje skripte pa je najbolje zamoliti nekoga od starijih generacija da vam to sve daju. S time si uvelike pomazete pri prolasku na ispitu jer eliminirate suvisno gradivo koje bi vam samo uzelo vrijeme. Zato je jako bitno na prvoj godini dolaziti na predavanja koliko mozete, da upoznate ljude i vidite sto se trazi.
Na prvoj godini sva 3 smjera imaju relativno iste ispite i profesore (razlika u ispitu, dva) dok su na ostalim godinama ciljani ispiti za svaki smjer.
Imam prijateljicu na smjeru Poslovna tajnica i ona je jako zadovoljna s tim smjerom. Danas u vecini firmi traze od tajnica da imaju diplomu pa mislim da je ovo savrseno obrazovanje za to zanimanje.
Ja vec imam super posao pa ne znam kako ce biti i kako ce moguci poslodavci gledati na moju diplomu kad se odlucim mijenjati posao, ali za sada sam cula samo pozitivne reakcije (i od onih koji su se zaposlili s diplomom VSPU Baltazar i od onih koji bi zaposljavali iste). Meni je moj posao relativno ciljan za ovo sto studiram pa mi je samim time lakse.
Jos jedna zanimljiva stvar je da su studenti sa svih strana i svih generacija, znaci od 18 do 48 (i vise mozda, ali nije pristojno pitati )
Uglavnom, ako nekog jos nesto zanima, pitajte. moze i tu a moze i na PM
Jos jedna stvar, ja nisam polagala prijemni jer sam se selila s Ekonomije, pa o toj proceduri nemam pojma.
MissTambourin is offline  
Odgovori s citatom