Pogledaj jedan post
Old 28.03.2008., 01:39   #990
Smješkice
da morat ćemo počistiti offtopice i trolove iz ove teme, tako što ćemo raspravu izmedju forget me not-a i muse prebaciti na mmd (medjumuslimanski dijalog) i jedan dio na sufizam (gdje musa talambasa o probadanju iako nitko nije pitao o tome)... naravno to neću raditi džabe već ću prije toga fino podijeliti kartone za offtopic i trolanje.

Satori,
o pitanju kojeg si postavila, želim ovo reći. Prije svega, sakaćenje ženskih genitalija DANAS nije islam. No točno je da se sakaćenje žena koristilo i na žalost još uvijek se u muslimanskom svijetu, uglavnom u zaostalim sredinama afrike i azije kao tradicija a ne simbol vjere. Recimo odstranjivanje genitalija suprugama bilo je jako, jako rasprostranjeno u vrijeme talibanske strahovlade u afganistanu, a o tome pogledati užasna izvješća na www.rawa.org kao i u drugim sredinama gdje je god vehabizam našao uporište. Za bosanski slučaj kojeg si navela ne znam, jer tamo ne živim a nemam informacije iz prve ruke. No budući da sam upoznat sa tim da je jedan dio vehabia došao u BH tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, imam duboku osnovu da smaram da tvoji izvori ne lažu. U Novom pazaru (mjesto u Sandžaku, gdje inače živim) ima nekoliko slučajeva sakaćenja mladih nevjesta, i BEZ IZUZETKA svi slučajevi za koje znam su u vehabijskim brakovima, gdje muž ženu ubedi da je za nju samu bolje da joj se odstrani klitoris, jer će time, navodno "biti Allahu draža", navodno "jer će svome mužu biti dobra žena". Ja i moja supruga osobno poznajemo nesrećnicu koja je umalo umrla... spasili su je u Beogradu. Dadila je sa mojojm majkom u firmi, imala je 2 nesrećna braka ranije, treći je bio za jednog Vehabiju sa Rogozne (sjelo prema Sjenici) i on joj je to uradio kod nekoga u sarajevu.. . i budala, istog dana krenuo ovamo nazad sa njom. I nisu ni stigni do rogozne, nego ih je hitna pokupila i ona je jako dugo ostala u Beogradu. To je ono što ja znam. Toliko o tome. Uglavnom, NORMALNA osoba ovo neće ni pomisliti, a žao mi je što nas svakakvih ima. Kada je u pitanju ova užasna praksa jedini koji je primjenjuju jesu kako rekoh Vehabije, oni citiraju neke neutemeljene hadise, da je Muhammed s.a. navodno preporučivao sakaćenje nevjesta čak i djevojčica dok su još male... (naravno ove naše vehabije sa foruma to ovdje neće vjerovatno postirati jer i sami se možda stide onoga što vjeruju da je sunnet) ali oni najvjerovatnije tako misle. Satori, ostali muslimani, poput smješkice, mene, forgeta, sigurno nisu za tako nešto. I još ovo Satori. Tvoje pitanje jeste ok (upravo ti ono "iz Kuvajta" sve govori) no insistiram i kod tebe kao i kod tvojih sugovornika, da se pokušate više razumjeti, nemojte niti jedni niti drugi pisati zavijeno, pišite otvoreno i iskreno i biće haira (koristi) od takvog dijaloga. pozdrav svima

p.s. napominjem da je gornji link krcat užasnim slikama koje svjedoče o talibanskom i vehabijskom teroru nad stanovništvom afganistana, pa nemojte gledati ukoliko je vaš stomak slab.. uz molbu SVIMA da se te slike onda ne zloupotrebljavaju u cilju "propagande protiv islama", jer upravo islam muči muku sa ovim reakcionarnim elementima, koji za svoje sjelovanje imaju upravo podršku i podsticaj amerike i njenih saveznika (naravne preko njihove podružnice zvane saudijska arabija). Užasne slike sakaćenja koje se tamo mogu vidjeti ne govore o islamu i muslimanima... već samo o budalama koje ne znaju što je to žena.
Shady is offline