Pogledaj jedan post
Old 23.04.2008., 20:26   #79
Svećeništvo:

"Svećenik je izraz koji u povijesti religije označava osobu koja u ime zajednice prinosi žrtve i obavlja druge obrede. U najstarije vrijeme vjerojatno je otac obitelji prinosio žrtvu, a u daljnjem razvoju izdvajaju se posebne osobe koje se smatraju posrednicima između ljudi i boga (bogova)."


• Svećeništvo je "duhovna profesija" zbog čega se najprije veže s vodenim znacima (najviše znakom ribe), a od polja su važna vodena, mistična & karmička polja (4. 8. i 12. polje).

• Općenito u svećeničkom pozivu je naglasak na transcendentalnim tijelima (jer ona simboliziraju viša stanja svijesti), nego na osobnim planetama.

• U profesiji svećenika naglašena su dva faktora: religija (Jupiter) i vjera (Neptun). Zbog toga je važno da su ove dvije planete u fokusu osnovne kombinacije (znaci strijelac, riba) i da te planete imaju skladne aspekte. Dobra je i konjukcija.

• Svećnik je osoba jake osobnosti i autoriteta pa ima naglašen Saturn, a svećenička profesija ima sličnosti s profesijom sudca. Svećenik isto kao i sudac mora biti obrazovana, pametna i mudra osoba (Jupiter), ali i ozbiljna, odgovorna osoba (Saturn) te je poželjan skladan aspekt ili konjukcija ova dva planeta. Osnovna razlika je ta da je kod sudca aspekt Jupiter (moral) i Saturn (vrijednost) vezan uz Veneru znaka vage/7. polje (pravda), a kod svećenika uz duhovnost i odricanje od svjetovnog života (Neptun/12. polje).

• Dakle, važan je i dobar spoj na relaciji Saturn/Neptun - "duhovni otac".

• Od vodenih polja naglasak je na 12. polju jer je ono polje zatvorenih ustanova, polje meditacije, samoće, duhovnog, izolacije, ali i polje inicijacije. U svećeničkom pozivu ima dosta odricanja i asketizma od materijalne komponente života. Saturn u 12. polju govori o odricanju u svrhu duhovnog i višeg cilja, govori o pobožnosti, ali i bogomoljnosti.

Ili kako veli Liz Greene za spoj Saturna & znaka riba/12. polja: "Saturn u vodenom znaku ili 12. kući može koristiti ako prepozna da je njegov potencijal u smislu unutrašnjeg mira, razumjevanja i mudrosti isto tako velik koliko i njegov potencijal za očajanje…samo se treba okrenuti iznutra ka carstvu osjećanja i nesvjesnog."

• Osobna tijela Venera, Mjesec, Merkur su dobri u znacima vjere i morala tj. ribe i strijelca.

• Dobar položaj je na poziciji fiksne zvijezda Achernar (15º znaka ribe) koja predstavlja spoj duhovnog mjesta i religije.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom