Pogledaj jedan post
Old 18.06.2008., 22:17   #92
Post Modni dizajneri - osvrti na natalne karte

Modni kreator:Moda dolazi od latinske riječi "modus" – način, a predstavlja naziv za nove i prolazno prihvaćene oblike života. Modni kreator je osoba koja kreira, stvara modu.


• Moda je u neku ruku spoj stila i novoga, astrološkim riječnikom spoj Venere (stil, moda) & Urana (novo, trend, industrija)...svi modni kreatori koji imaju jaki pečat novih modnih trendova imaju i jak upliv Urana. Spoj Venere i Urana daje orginalnost i općenito "uniseks" pristup modi, a modni kreatori su ujedno i osobe koje ruše stare pojmove mode i stvaraju nove modne koncepte.


• Moda se u prvom redu veže uz Veneru jer Venera simbolizira osjećaj za estetiku, sklad, osjećaj za proporcije i mjeru... kao i znak vage. Osim toga danas u svijetu mode vlada gej lobi, a vaga je sve ono što Mars nije. Venera je i inače simbol odjeće, nakita, parfema, dekoracije, ukrasa i ukrašavanja..što je sve redom vezano uz modu. Osim Venere važan je i Neptun kao umjetnička, kreativna i inspirativna nota, nota glamura koju svaki veliki modni kreator mora imati. Dobar je spoj energija Neptuna (riba) i znaka lava, npr. ribe na vrhu 5. polja jer je to spoj kreativnog, umjetnosti i glama.


• Modni kreator je individualac koji ima jaku viziju budućeg, viziju trenda što astrološki dobro opisuje aspekt Sunce (ja) - Uran (trend).


• Modni kreator je maštovit i kreativan, a kreativnost je vid 5. polja koje je kod ovog zanimanja važno, kao što je i jaka veza svijeta mode i zabave (5. polje). Kako su kreacije djelo mašte dobar je spoj vladara 5. polja s Venerom (estetika), kao i s Merkur/Mjesec (maštovitost) kombinacijom. Međutim spoj Venere i 5. polja/Sunca/lava je više okrenut ljepoti i zabavi, dok svi veliki modni kreatori imaju pečat jakih tijela da bi mogli redefinirati modne običaje.


• Modni kreator mora imati oko za detalje (Merkur/djevica). Merkur je simbol tekstila, šivanja, igle i ideje, dok 6. Merkurovsko polje govori o odjevanju...zbog čega je bitan odnos između Venere (moda) i Merkura. Dobar aspekt je aspekt konjukcije Venera/Merkur koji je općenito aspekt "ručnog rada", odnosno individui daje talent "u ruke", pa su osobe u stanju rukama (Merkur) izraditi lijepe stvarčice (Venera).


• Modni kreatori su ljudi koji osjećaju trendove te je osim Venera/Uran spoja...dobar spoj Urana (pronalazak, inovacija) i Mjeseca (osjećaj, okolina, narod).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom