Tema: Radio 101
Pogledaj jedan post
Old 07.09.2008., 23:53   #544
Pozdrav, evo prigodno, jednog obraćanja Dine Dvornika - (Dino, RIP ) ekipi sa stojedinice:

O jednom radiju koji je nekad bio glas mlade generacije

Na upit ili zamolbu našeg dragog nam "radija 101", (koji više nije radio kakav je nekada bio,nažalost), a odnosi se na nastup Dina Dvornika kao jednog od protagonista povijesnog događaja, povodom njihove obljetnice proslave onog famoznog protesta na Trgu Bana Jelačića,kada im je tadašnja vlast prijetila oduzimanjem koncesije.(ne znam zašto se to uopće slavi,valjda su došli u godine kada ih obljetnice furaju)
Pa evo pisma koje je Omamljeni poslao njihovom uvaženom glazbenom uredniku Marinku Kniewaldu.

Postovani,

Nisam siguran da ovaj e-mail saljem na pravu adresu,ali sam siguran da ce te vi znati kome ga je potrebno proslijediti ukoliko vi ne mozete odgovoriti na nekoliko mojih pitanja koje me vec duze vremena muce.
Mislim da je potrebno da vas podsjetim na neke stvari.Sa radiom 101 sam godinama surađivao na obostranu korist i zadovoljstvo.Iz druzenja sa nekim,sada vec bivsim voditeljima,desili su se i ovi poznati jinglovi koje godinam pustate u vasem programu.Mnogo puta sam vam izlazio u susret u bilo kojim akcijama koje ste organizirali,bilo da je to bilo za vas Radio ili neku drugu akciju.
Godinama,postojala je neka vrsta tradicije da pjesme koje snimim u studiju prvo odnesem na vas radio,da cujem reakcije slusatelja. Uredno sam poslao sve moje albume na adresu vaseg radija,a zadnju pjesmu "Nadahnuce",osobno sam donio sam na radio 101,negdje u 5 mjesecu ove godine.
Moram priznati,nakon sladunjavih rijeci dobrodoslice i nezaiteresiranosti vasih urednika,da sam zazalio sto sam još jednom ponizio sebe kao glazbenika.Nakon toga niste niti jedanput pustili tu pjesmu.Svim svojim glazbenim intergritetom stojim iza te pjesme koja je napravljena profesionalno i kvalitetno,za razliku od mnogo smeca koje se proizvodi u Hrvatskoj glazbi.
Možda vam se moji zadnji uradci koje sam objavio,nisu bas svidjeli,ali ja iza svakog svog djela stojim imenom i prezimenom i znam da ce se moja glazba jednog dana shvatiti u nekim drugim glavama.
No,ja ne mislim da je stvar u mojoj glazbi,nego u necem drugom.U cemu,ja zaista ne znam.Na to pitanje,vi cete morati dati odgovor.
Istrazio sam malo o tome koliko sam glazbeno,bio zastupljen u vašem eteru,pa sam tako došao do podatka(Huzip),da u 2005,nisam niti jednom bio pustan u vašem eteru,cak ni sa starim pjesmama.
Najapsurdniji događaj se zbio ovih dana,kada me nazvao jedan vas djelatnik (Igor....mislim,koji je razgovarao sa mojom suprugom) i koji se izvinjavajuci,sto me nitko nije dugo vremena kontaktirao sa vaseg Radija,zamolio da nastupim na vašoj proslavi 10-te godine od onog famoznog događaja na trgu Bana Jelacica na kojem sam sudjelovao.
Sada dolazimo do drugog pitanja: Kako je moguce da mozete biti tako drski i bahati da trazite moju uslugu (predpostavljam,besplatno)za vasu samopromociju,a da me u glazbenom segmentu kompletno ignorirate?
Pa zar vi mislite da sam ja budala?
Ako vi smatrate da sam ja smece i da moja glazba nije dovoljno dobra za vas eter,a to ste i pokazali svojim postupcima,onda neka vam bude. Ja samo zelim da mi netko od vas, sa vašeg radija,posteno to i kaze,a ne da me docekujete kao da sam dobrodosao. Koji ste vi licemjeri? Po cemu ste vi tako posebni?Po tome sto vam glazbene emisije vode glazbeni kriticari?
Pa vi dragi moji,zaboravljate neke stvari i nikoga ne postujete.Zasto pustate moje jinglove? Sto i to ne skinete da vam svojim glasom ne zagadjujem eter?

Još nesto,nemoj te,molim vas shavtiti ovo moje pismo kao neko plakanje za vasom podrskom,jer to nije.Ja zivim od svoje glazbe i bez vaseg radija.Ovakvo pismo ne bih nikada napisao nekom drugom radiju,jer se iskreno,nisam ni druzio sa drugim radijima,a iskreno,nijedan radio nije tako drasticno nogirao moju glazbu.Ali vi ste me totalno razocarali jer ste u mojim ocima bili radio drugaciji od drugih.

Eto,nadam se cete biti barem toliko pristojni da mi odgovorite na ove moja pitanja i zadovoljite moju znatizelju.

srdacan pozdrav

dino dvornik Image Hosted by ImageShack.us dole u dnu fotke,Zvijerka se šteknula

Baš me zanima da li će odgovoriti.Taj radio više nije ono što je bio.Iz neke navike uvijek kad se vozim u autu,slušam 101,ali ponekad je prebacim jer me znaju iznervirati svojim nedemokratičnim ponašanjem,koje se najviše vidi kada netko želi kritizirati dotični radio,pa se odmah prekida veza.O glazbi neču niti pričati,jer njihovi urednici puštaju samo ono što se njima sviđa i njihovom "istančanom"uhu, koje je jako teško zadovoljiti.

Zanima me da li bi danas uspjeli okupiti onoliko mladih ljudi na Trgu,kao prije 10 godina?

P.S: Čim dobijem odgovor,odmah ću vam ga staviti na blog.Ako ga dobijem!
slobodni*radikal is offline  
Odgovori s citatom