Pogledaj jedan post
Old 05.11.2008., 12:18   #17
Quote:
ista kaže: Pogledaj post
Verujem da Fish pritiska neki tranzit Saturna, pa je energiju usmerila baš u tom pravcu, počevši sa saturnovskim osobinama . Jako mi se sviđa tema.
Jašta da pritiska, baš jučer me stislo u leđima...Saturn garant. No u to ime evo nešto kontra stričeka Saturna.


Buntovništvo:Bunt je oblik izražavanja vlastitog stava, ali i nezadovoljstva u želji da se postojeće stanje promjeni. Postoje buntovnici s razlogom kao i buntovnici bez razloga, a upravo ta dualnost kao i sama priroda bunta sadržana je u jednoj planeti - Uranu. Uran svojim položajem u natalnoj karti označava područje života u kojem je najjače istaknuta potreba za ekspanzijom i slobodom.

Da bi osoba bila istinski buntovnik treba imati aspekt između Sunca (ja) i Urana (bunt). Opozicija je tipičan aspekt buntovnika. Naglašava s jedne strane potrebu za slobodom od svih ograničenja, a s druge inzistiranje na vlastitim potrebama. Ovo je posebno isknuto kada je istaknuta os lav-vodenjak.

No kako vele na jednom sajtu "buntovništvo obuhvaća širok raspon djelovanja: od obične neposlušnosti pa sve do naslinih organiziranih pokušaja uništavanja autoriteta" tako i aspekti, jačina i položaj Urana opisuju čitav spektar buntovničkog izraza.

Buntovnici često u društvu ili općenito sustavu koji ima krute forme nisu dobrodošli jer ruše one ustaljene norme makar bile pogrešne. Autoritet je u natalnoj karti simboliziran točkom MC-a pa ljudi čiji Uran napeto aspektira ovu točku imaju u životu razne probleme i padove na nivou društvene ljestvice koje kao da privlače na sebe, a oni u biti proizlaze iz njihova "urođena stava koji ne podnosi pokornost".


Uran koji je napeto aspektiran od Merkura govori o grubom riječniku kroz koji osoba pokazuje svoj bunt kada se ne slaže s nekim mišljenjem. U napete aspekte također pripada i konjunkcija, a posebno je snažna na ASC (izražavanje). Buntovnički se izražavaju i osobe koje imaju Uran na ASC ili 1. polju, a takav položaj pobuđuje potrebu da se osoba eksponira.


Uran napeto aspektiran od Marsa je iznimno nasilan i pokazuje svoje buntovništvo čistom fizičkom silom….ovo je aspekt radikalizma orjentiranog na budućnost. Konjunkcija daje snažan buntovnički duh, dok je kod opozicije prisutna tendencija da je osoba "u ratu sa svim što se ne slaže s njim".

Također buntovnici imaju u sebi jednu crtu i želju da ide do krajnosti pa je kod buntovnika istaknut znak scorpio (suvladar Mars) ili Pluton koji pored ostaloga simboliziraju "čin rađanja" novoga.


I na kraju da istaknem još jednu rečenicu koju nedavno pročitah jer dobro opsuje prirodu Urana/buntovnika kada kaže: "Jeste li primjetili da se danas pojam buntovnika označuje negativno, kao nešto u potpunosti loše, a zapravo ima i svoju pozitivnu stranu?"
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom