Pogledaj jedan post
Old 08.11.2008., 11:29   #40
Vjernost (ona osjećajna):Vjernost je u natalnoj karti opisana skladnim aspektom Sunce (ja) – Saturn (sigurnost, stabilnost, djelotvornost). Dakle, taj aspekt opisuje ustrajnu, sustavnu i staloženu osobu sklonu samonadzoru.

No kada su u pitanju osjećajčići i osjećajna vjernost nužno je da planeta osjećaja bude stabilna. To podrazumjeva stabilnu Veneru, Veneru u fiksnom znaku (ali prije svega bika i lava). Venera u scorpio je u egzilu (ima jaki nagon za zadovoljenjem žudnji), dok je ona u vodenjaku orjenirana na slobodu i neovisnost što je u neku ruku kontra osjećajnoj vjernosti jednoj osobi.

Ako takva stabilna Venera prima skladan aspekt od Saturna tada su osjećajčići nadzirani razumom i omogućuju osobi trajne i stabilne (Saturn) osjećaje (Venera). Kako Satun svemu daje formu, to je aspekt kristalizacije osjećaja. Venera u jarcu koja nema aspekta djeluje vrlo slično.

Također, poželjno je da vladar 5. polja bude u fiksnom znaku i dobrim aspektom s Saturnom. O vjernosti govori i položaj Saturna u 5. polju jer govori o zatvorenosti u ljubavi...to je aspekt zvan kameno srce.

Osim Venere za osjećaje je bitan i Mjesec. Vjernost je odlika zemljanih Mjeseca , prije svega Mjeseca u jarcu i djevici. Konjunkcija Mjeseca i Saturna govori o težnji samoći i naglašenom osjećaj dužnosti, a za vjernost su važni skladni aspekti (sekstil, trigon) Mjeseca i Saturna jer osoba ima razvijen osjećaj odgovornosti, povjerljiv i ustrajan duh što je karakteristika vjernosti.

Zadnje uređivanje Fish 1968 : 17.11.2008. at 00:51. Reason: picture
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom