Pogledaj jedan post
Old 12.11.2008., 00:23   #116
Kuhari - osvrti na natalne karte

...nekada je za kuhara trebalo imati samo jakog bika, dok danas....čudo jedno šta ti kuvari rade.


Evo natalnih karata triju svjetski poznatih kuhara - umjetnika. Na žalost nemam podatke o satu njihova rođenja pa su karte izrađene za vrijeme sredine dana. Vrhunske stručnjake u prvom redu opisuju egzaktni aspekti. Izabrala sam ih jer sva trojica su s Mjesecom u znaku djevice:Gordon Ramsay:

Gordon Ramsay je poznati britanski kuhar i gastroumjetnik, jedan od najplaćenijih u tom poslu u svijetu, a posjeduje više od 25 trendovskih restorana i pubova u Londonu i dr. gradovima. Kuharski zanat ispekao je u britanskoj ratnoj mornarici, a danas zarađuje veliki novac i od prodaje knjiga i vlastitih TV show-ova naziva posve prigodna svom sunčanom znaku scorpio (Hell's kitchen, Ramsay's kitchen nightmares). Poznat je i po popoganu jeziku...."tijekom emitiranja jedne epizode emisije "Ramsay's kitchen nightmares" koristio je "F-word" 80 puta u svega 40 minuta, pri čemu se "F-word" ne odnosi na fondue".

Gordon je pripadnik sunčana znaka scorpio s Mjesecom u znaku djevice, a zanimljivo je da u karti nema ni jednu planetu u zračnom znaku. On definitivno nije intelektualni tip. Planete su u najvećem dijelu raspoređene u vodenom i zemljanom elementu što govori o jakoj potrebi za emotivnom i materijalnom sigurnošću (materijalnu si je osigurao, ali još mu nije dosta pa eto otvara restić s Beckhamovim).

Gordon ima snažnu i nepogriješivu percepciju mirisa i okusa (egzaktno Sunce konjunkcija Venera u egzaktnom sekstilu s Marsom na relaciji scorpio-djevica), ali on je prije svega i vrhunski umjetnik (konjunkcija Sunce/Venera/Neptun). No isto tako, koliko je s jedne strane umjetnik, toliko je s druge strane vrhunski tehničar i perfekcionist u izvedbi i standardima vezanim uz hranu jer u znaku djevice ima nakupinu od četiri planete: Mjesec, Mars, Uran i Pluton. To govori i o njegovoj preciznosti i koordiniranosti, a kako ima konjunkciju Mars/Pluton/Uran...da nije to što jest mogao bi komotno raditi u atomskoj industriji ili tak’ neš’. Kako se Saturn planeta obaveza nalazi u opoziciji s ovim planetama u znaku djevice to govori o velikoj disciplini, trudu i radu koji Ramsay konkretno ulaže u svoj posao.

Evo i aspekta koji opisuje Gordon kao vrhunskog kuhara: egzaktni sekstil Sunca (ja) & Venera (okusi, mirisi) - Mars (kuhanje).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom