Pogledaj jedan post
Old 12.11.2008., 00:26   #117
Heston Blumenthal





Heston Blumenthal je također rođeni britanac, a također je i vlasnik natalne karte s snažnim konjunkcijama. Poznat je po tome što je tradicionalnu englesku prehranu pretvorio u.....naučnu fantastiku moglo bi se reći.

Kao pravi Merkurovac (Sunce u blizancu, Mjesec u djevici) iznimno je vješt u kombinatorici, ali ono po čemu je poznat u kulinarstvu jest spravljanje starih jela upotrebom potpuno nove tehnologije i načina pripreme. Naime, Heston je jedan od vodećih i najpoznatijih kuhara koji koriste načela tkz. molekularne gastronomije. U molekularnoj gastronomiji istražuje se kako hrana (Mjesec) reagira na različite kuharske tehnike (djevica) i kako pet osjeta (okus, miris, opip, izgled i zvuk – Venera) utječu na percepciju hrane i način na koji uživamo u njoj. Pa njegova kuhinja više sliči malenom kemijskom labosu u kojem se mogu naći stvari i sastojci netipični za kuhinju: refraktometri, centrifuge, spektrometri, laseri, injekcije, tekući dušik, deionizirana voda, homogenizatori i sl.

Heston ima neaspektiranu Veneru u znaku ovna, što govori o jakoj potrebi, ali i upornosti (ovan) da pronađe načina da očituje (neaspektiranost) okus (Venera). U njegovoj karti dominira veza planeta u znaku djevice: Mjeseca (tradicija), Urana (naučno istraživanje) i Plutona (molekularni nivo). Uran i Pluton su u egzaktnoj konjunkciji na 15º znaka djevice. No osim te egzaktne konjunkcije, Heston ima još dvije egzaktne konjunkcije: Sunce/Merkur koja je u konjunkciji s Marsom i egzaktni sekstil Marsa (kuhanje) i Satuna (trud) što govori o iznimnoj upornosti i trudu koji ulaže u svoj kuharski posao.


Evo i aspekta koji opisuje Hestona kao kuhara: egzaktna konjunkcija Sunca (ja) i Merkura (um, ideja) s Marsom (kuhanje) što ga u prvom redu opisuje kao poduzetnog i oštroumnog kuhara koji u kuhanju puno istražuje.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom