Pogledaj jedan post
Old 12.11.2008., 00:37   #118
Ferran Adria

Ferran Adria je poznati španjolski avantgardni kuhar (Mars-kuhanje u trigonu s Uranom-avantgard). Ne znam točan stupanj njegova Mjeseca, ali obzirom da je vrhunski kuhar vjerojatno Mjesec radi aspekt na konjunkciju Merkur/Venera u blizancu. Tim više da je to kvadrat na relaciji djevica/blizanac jer osim što Ferran puno istražuje, on je isto sljedbenih molekularne gastronomije. Radi u svom poznatom restoranu El Bulli-u koji je toliko popularan u svijetu da ima listu čekanja od dvije godine. Restoran radi šest mjeseci godišnje (samo navečer), a ostalih šest mjeseci je zatvoren jer Ferran odlazi u labos i istražuje.

Ljudi koji su proučavali način na koji on radi s hranom, opisuju ga kao umjetnika, izumitelja, dizajnera, anarhistu i zabavljača. Ferran ima egzaktni kvadrat Saturna i Neptuna, a Saturn je u trigonu s konjunkcijom Merkur/Venera u blizancu. Također ima egzaktni sekstil Venera/Mars što znači da su njegova jela prava estetska čuda.

Časopis Time ga je uvrstio među 100 najutjecajnijih osoba na svijetu s komentarom da još nitko nije radio takvo što i nitko nije unio toliko mašte u spravljanje hrane kao on. Unatoč tomu njegov restoran posluje s gubicima (Saturn u egzaktnom kvadratu s Neptunom), a Ferrana izvan restorana vodi normalan život (nije milijunaš, ne posjeduje jahtu ili skupi automobil...pače živi u stanu od 60 m²).


Aspekt koji opisuje Ferrana kao kuhara: Merkur konjunkcija vladar sunčeva znaka Venera (okus) u egzaktnom sekstilu s Marsom (kuhanje).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom