Pogledaj jedan post
Old 14.11.2008., 09:48   #1221
Quote:
Sheki10 kaže: Pogledaj post
Evo i mene nakon nekog vremena...

Prošlo je 1. mjesec i 24 dana od operacije...
...neki se možfda ne sjećaju, ali bio sam na operaciji samo jednog oka (drugo će malo pričekati) koje je imalo -10 dioptriju sa -3 cilindrom.
Desila se jedna vrlo zanimljiva stvar:
Doktor Šarić mi je skidao samo dioptriju, jer je rekao da bi skidanje i dioptrije i cilindra bilo prerizično...
...već na prvim pregledima se primjetilo da dioptrija oscilira oko nule, a da se "za čudo" i cilindar poprilično smanjio.

Sada kada je dioptrija stabilna su podaci: -0,12 diopt. sa -0,25 cyl.

Rožnica mi je super ispala, pa smo krenuli u pretrage da vidimo šta se to desilo. Na kraju se pokazalo da je flap neravninu oka koja je stvarala cilindar prekrila kao šator (umjesto da je flap ulegao na to mjesto, pa tako i samo postao nepravilnog oblika), te na taj način stvorio pravilniju površinu nego što je bila prije. Prostor koji je u prvi trenutak ostao između rožnice i flapa je srastao tako što je epitel na rožnici srastao prema flapu, pa je flap i površina oka ostala pravilnog oblika. ....rugim riječima: "nemreš boliv it"

Posljedice koje još osjećam su:
- suho oko kad se ujutro probudim... kapnem kap Systane-a i onda više nemam problema s tim cijeli dan... iako, s obzirom da mi je posao vezan uz gradilište, znam koristiti Systane i u svrhu čišćenja oka poslije gradilišta, pa su mi tako kapi uvijek pri ruci .... ali suho oko mi više nije problem.
- noćni vid mi je nešto lošiji, iako puno bolji nego što je to bilo u prvih mjesec dana (kad je bilo koma). S obzirom da na desno oko (njega nisam operirao) nemam problema s noćnim vidom, vrlo sam sitničav jer lijevo oko imam s čime usporediti... ali osjetim da i taj problem se smanjuje tj. već po noći vidim sasvim dobro na operirano oko.
- još ne trljam oko... vjerujte mi kad se operirate kao da vam se urodi strah od trljanja oka... ali kužim da me i to već pomalo pušta... normalno se umivam, kupam i sve ostalo, samo sve to radim puno pažljivije na lijevom oku.

Doktor je zadovoljan, ja zadovoljan, šta više još poželit, nego da mi tako bude i s desnim okom, koje će na red doći najvjerojatnije u 9. mjesecu.

Pozdrav Nolini... drago mi je da i tebi sve štima sa očima...
...i puno sreće svima koje još čeka operacija.

Sheki
Pozdrav, Sheki!

Prošlo je više od 6 mjeseci od tvog LASIK-a na lijevom oku pa bi mogao dati "konačnu" ocjenu. Kakav je vid (dnevni/noćni) na tom oku i jesi li zadovoljan? Nisi nam javio kako je prošla operacija drugog oka?

Pozdrav i sretno!
Tommy_13 is offline  
Odgovori s citatom