Pogledaj jedan post
Old 20.11.2008., 14:33   #1238
Quote:
mikra kaže: Pogledaj post
Na sreču, kao što i ovaj forum s vremenom potvrđuje, LASIK je sigurna operacija. I zapravo to je živa istina!

Uopće ne sumnjam da neki nisu zadovoljni LASIK-om i čudim se Tommyu što nije iskren i kao da on želi da bude 10% nezadovolnjnih LASIK-om jer nam zapravo ne pomaže svojim otkričima tuđih iskustava i to sve naširoko pa čak i prezentacijama....... A tvoja prezentacija......!!!????!!!!????.....
To sve govori da ili ne govoriš istinu ili želiš da zaista neuspijeh LASIKA koji je samo 1 % bude 10%.
Meni se baš čini da ovaj forum pokazuje suprotno,tebi valjda znači da ako preko 60-70posto kaže da nema nikakvih komplikacija da bi to trebalo značit sigurnost operacije?
Naprimjer kod nekih alergija postoji terapija liječenja inekcijama,nuspojave u manje od 1posto slučajeva mogu biti teške,npr. zatajenje srca i mnogi zbog toga nisu spremni prihvatit takvo liječenje.

Nije riječ o Tommyevim željama,,jer ipak se navode linkovi na znanstvena istraživanja koje nije pisao Tommy,već liječnici i stručnjaci.
Rizik od nezadovoljstva operacijom iznosi otprilike 10posto,postoje ankete koje kazuju čak i 16posto nezadovoljnih ali ih nisu radili nezavisni anketari,već organizacija koja preferira drukčije lječenje kratkovidnosti od laserskog pa je upitno da to nisu prenapuhali,već sam naveo link za to ranije.
Postoje ankete koje su radili kirurzi i tu već ima onih koji tvrde da je njihova sigurnost operacije 100postotna ,do poštenijih kirurga koji tvrde da imaju 12posto nezadovoljnih,Fda američka organizacija za hranu i lijekove pozbrajala je sve statistike klinika,iskazala povjerenje kirurzima i došla do podatka da je nezadovoljnih 5posto,ali radi se o tome da ta organizacija u novije vrijeme pokušava maksimalno zaštitit tu industriju pošto je pouzdana informacija da je Fda financijski umrežena sa brojnim industrijama.
Dok FDAovo nezavisno istraživanje iz 2002 kazuje da je postotak nezadovoljnih otprilike 10posto,te da 20posto pacijenata gubi kontrast i kvalitetu vida koju su imali prije operacije.Čak kad je u pitanju Wavefront tehnologija doktori navode postotak nezadovoljstva 9posto
http://lasikdisaster.com/fda.htm
citiram The Lastest Hype: What About Wavefront Results? There is a 9% dissatisfaction rate. See the FDA Alcon Meeting link just above for even more information.

Nadalje kako sam naveo linkove same prezentacije tehnologije,spominju se statistike lasera koji se trenutno vode kao najpouzdaniji da nose gubitak Bcva(vida sa najboljim mogućim naočalama nakon operacije) kod čak 19 ili više posto očiju,također su navedeni podaci za visoku kratkovidnost,gdje čak 65posto ispitanika primjećuje pad kvalitete noćnog vida u odnosu na onaj prije operacije,unatoč tome 72posto izražava zadovoljstvo zahvatom.
Tako da nevrijedi pravilo "kratkovidan sam imam otprilike 90posto šanse da budem zadovoljan ishodom",razlikuju su rizici za različite rangove dioptrija,širine zjenica,predoperativne suhoće očiju.

Ti očito ne čitaš forum pošto se sve ovo mora iznova ponavljat?

Osim toga ako tako zagovaraš lasersku korekciju vida,zašto baš lasik,kad postoje znanstvena istraživanja koja kazuju da površinske metode daju bolji i kontrastniji vid,a rizici nisu ni približno tako teški?

Zadnje uređivanje Jolac : 20.11.2008. at 14:43.
Jolac is offline  
Odgovori s citatom