Pogledaj jedan post
Old 23.11.2008., 15:17   #1
Thumbs up Pravila podforuma i popis tema [pročitati prije otvaranja nove teme!]

Otvaranje tema i naslovi

Najljepše vas molimo da prije otvaranja nove teme pogledate popis te koristite tražilicu, jer se otvaranje duplih tema smatra kršenjem pravila podforuma i kažnjava se kartonima/kaznenim bodovima.

Ispod se nalazi popis najčešće otvaranih i posjećivanih tema pa možete postati direktno na njima kako bi se izbjeglo otvaranje duplih tema. Ako ju ne možete naći postoji search engine (tražilica) u gornjem desnom uglu podforuma koja će brzo pretražiti sve teme o zadanom pojmu, te vam olakšati traženje. Ukoliko vam tražilica izbaci više istih ili sličnih tema odaberite onu datumom noviju.

Isto tako, ne stavljajte bezlične naslove iz kojih nitko ne može razabrati o čemu se u temi radi. Izbjegavajte naslova tipa "Zašto..?". "Kako?", "Pomozite, molim vas" i slično. Nastojte da naslov odražava bit teme i ne stavljajte neko neutralno pitanje kao naslov, samo zato jer je vama lakše.

Naknadno brisanje teme i postova, jer ste se predomislili ne primjenjujemo. Stoga razmislite prije svakog posta.


Fotografije

Kako postaviti fotografiju?
Obrađenu fotografiju potrebno je prvo postaviti na jedan od image hosting servisa. Preporučujemo Imageshack ili Tinypic. Nakon što uploadate fotografiju dobit ćete linkove koje potom insertirate u svoj post - ako se radi o thumbnailovima kopirajte i insertirajte link thumbnaila.

Ukoliko želite u post umetnuti fotografiju koja se prethodno nalazi na webu u odgovoru na temi izabere se opcija Insert Image gdje se postavi link koji vodi direktno do željene fotografije.

Širina fotografije ne smije prelaziti 640 px. jer će u protivnom biti obrisana. Stoga vas molimo da smanjite svoje slike na dozvoljenu veličinu.

Vlasnicima fotoalbuma preporučujemo stavljanja passworda, za krađe nismo odgovorni.

Zahtjeve za brisanjem fotografija nećemo uvažavati!


Kvotanje fotografija
U jednom postu možete kvotati maksimalno dvije fotografije. Ako želite kvotati više od toga, pretvorite sliku u kod, tako da maknete tekst [IMG] koji se nalazi prije koda fotografije i tekst [/IMG] koji se nalazi nakon koda fotografije.
Također je zabranjeno pisati više uzastopnih postova u kojima kvotate fotografije.


Spam, trollanje, chat, offtopic

Spam je nekonstruktivno zatrpavanje teme koje ne pridonosi sadržaju iste.
Spamom će se također smatrati i sljedeće: otvaranje više nekonstruktivnih tema zaredom te dizanje prastarih tema radi ostavljanja nekonstruktivnih postova.
Za prodaju kozmetičkih proizvoda postoji ova tema. Oglašavanje na ostalim temama je zabranjeno i tretirat će se kao spam! Razmak između postavljanja oglasa je minimalno 5 dana, osim ako je nešto prodano. Ako se cijena mijenja u oglasu - razmak između postavljanja je barem 1 dan.
Trollanje je namjerno potpaljivanje svađe, remećenje rasprave, stvaranje nesuglasica...
Chat, off su razgovori dvoje ili više sudionika koji su nevezani za temu.
Vrijeđanje forumaša brisat će se i kažnjavati bez upozorenja.
Zabranjeno je komentiranje moderature na bilo kojoj temi podforuma Kozmetika.
Zabranjeni su referral linkovi (npr. iHerb, Vitacost teme), kao i linkanje košarica, samo direktni linkovi na proizvode.

Sve iz gore navedenih točaka se kažnjava po pravilima foruma, odnosno kartonima.

Ovo je vodič kroz kartone i bodove.

Molimo vas da ne odgovarate na postove koji krše pravila podforuma.


Navedena pravila odnose se na sve podforume.
Osim ovih pravila, neke teme imaju i dodatna pravila, koja su objašnjena u prvom postu teme. U naslovima takvih tema stoji [pročitati uvodni post!].

Pitanja, žalbe, prijedlozi

Imate ih? Šaljite iste putem privatnih poruka moderatoricama.
Ukoliko se vaše žalbe odnose na kartone, molimo vas da prije kontaktiranja moderatorica pročitate razlog kartona, pročitate pravila podforuma i eventualno pravila teme na kojoj ste postali/e (ako ista postoje, naravno). Ako i nakon toga budete smatrali/e da je karton nezaslužen, molimo vas da nam napišete obrazloženje zašto smo pogriješile. Na upite tipa "Zašto sam dobio/la karton?", "Gdje sam pogriješio/la?" i slično, ne odgovaramo.
O svemu ostalom ćemo drage volje prodiskutirati s vama.

Hvala!
Moderatorice
__________________
PPPP

Zadnje uređivanje Carla Marx : 31.08.2016. at 14:12. Reason: uređena pravila
Just a Girl is offline