Tema: Atlas
Pogledaj jedan post
Old 23.12.2008., 14:49   #38
Quote:
Zamisli kaže: Pogledaj post
a mislim da se malo preteruje sa tim;ponovo ce da ispadne.Ljudi,atlas ne moze ponovo da ispadne.Po ovome sto si napisao su svi bili na atlasprofilax tretmanu i posle imali neki udes?Ili treba da razumem da je njima jednostavno ponovo ispao?Mislim da je bolje kad se ispravi atlas aparatom.A mozda je covek stvarno bolji od masine
Sto se promjena tice, naveo sam ih gore. Tj. za sada nista znacajno. Proslo je nekoliko dana od tretmana. Mozda s vremenom bude nesto konkretnije.

Sto se ispada Atlasa tice, covjek kaze da je bila nekolicina ljudi (mislim da je spomenuo njih cetvero, ali nisam 100% siguran u brojku, tako da me ne drzi za rijec)... a to definitivno nije to sto kazes - Po ovome sto si napisao su svi bili na atlasprofilax tretmanu i posle imali neki udes? - jer vjerujem da je na AtlasProfilaxu bilo ipak vise od cetvero ljudi

Ja osobno vjerujem da je moguce da Atlas ponovno zauzme svoj stari nepravilan polozaj i to iz nekoliko razloga. Kao prvo, cijeli smo zivot (ako je tocno da je on u nepravilnom polozaju od rodjenja) proveli noseci ga krivo. Samim tim i misici teze da ga i dalje drze u tom nepravilnom polozaju - tako su se i oni formirali u proslih 10, 20, 30, 40 ili koliko vec godina covjek ima.

Osim toga, ako ga je moguce relativno bezbolno (po AtlasProfilax metodi) odnosno skroz bezbolno (po Vitalogie metodi) namjestiti mehanickim putem, dakle silom... ne mislis li mozda da ga je moguce takodjer silom ponovno staviti u nepravilan polozaj (mozda ne isti kao i ranije... ali nepravilan definitivno). Meni to ima smisla.
Kao uostalom i svaki kralježak. Ne mislis li da se mehanickim putem (primjenom sile) moze pomaknuti? To je samo po sebi razumljivo.

Eh sad... da li je covjek bolji od masine u tom smislu... ne znam.
Govorim ono sto mi nalaze logika, pa tako smatram slijedece: da je masina bolja od aparata u tom smislu, tada bi vjerojatno kiroprakticari ucestalije koristili aparate kod namjestanja kraljezaka, nego sto to rade rucno.
Mislim da oni ipak vise koriste ruke kod namjestanja, jer se time situacija lakse i pouzdanije (tocnije) osjeti.

Zasto ova jedna metoda koristi aparat, dok ga druga za istu stvar ne koristi... tocan odgovor ne znam. To ces morati pitati ove ljude koji rade tretmane.
Simbad33 is offline  
Odgovori s citatom