Pogledaj jedan post
Old 13.01.2009., 12:48   #144
Senzacionalizam:Senzacionalizam je vezan uz vodeni i vatreni element, ali na posve različite načine. Vatreni element je element koji voli sve što izaziva brže "kolanje krvi", njegov senzacionalizam je "pozitivan", vezan je uz fizičko uzbuđenje, dobro raspoloženje, entuzijazam.... Dok vodeni elemet obilježava potreba za emotivnim senzacijama (sense je i u prijevodu osjećaj). Pa se tako može reći da znak scorpia prednjači u senzacionalizmu jer u sebi sadrži spoj vatrenog Marsa i vodenog elementa.

Upravo suprotnost senzacionalizmu je planeta Saturn (jarčev princip) koji senzacionalizam mrzi iz dna duše (mržnja-pad u ovnu, duša-izgon u raku ).

Uz senzacionalizam je vezano i 5. polje koje je ujedno i prirodno polje znaka lava (zato lavovi posve prirodno obožavaju pirotehniku i vatromet ). 5. polje predstavlja polje nagona prema "važnosti", to je mjesto "prirodna pozornica" i mjesto želje za isticanjem u javnosti (što je isto jedno od obilježja senzacionalizma).

Također znak vodenjaka (Uran) je onaj koji je vezan uz senzacionalizam zato jer to predstavlja način da se istakne usljed vlastite "obuzetosti ličnim užitkom razaranja svih konvencija" (da citiram stričeka Arroya ).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom