Pogledaj jedan post
Old 03.04.2009., 09:27   #185
Quote:
smedjišećer kaže: Pogledaj post
Na brzinu sam pročitala postove i nisam naišla na područje turizma. Koja kuća se odnosi na turizam i posao u turizmu? 9kuća?
5 možda? hmmm


Koji aspekti u natalu su podobni za taj posao?
Prema definiciji dr. Ivana Blaževića: "Turizam je - skup odnosa i pojava koje proizilaze prilikom boravka stranca u nekom mjestu ako taj boravak ne znači trajno nastanjenje i nije vezan za stjecanje zarade."



Za turizam je u najvećoj mjeri važan položaj Jupitera i znak strijelca. To je zato jer je u tom zanimanju najveća veza i najveća "ljubav" prema stranim zemljama, kulturama, putovanjima i avanturizmu tog tipa. Također je kod turizma bitna ta neka komunikativnost, snalažljivost posebno u domeni poznavanja stranih jezika i općenito zanimanja za strane kulture i zemlje, pa je općenito i najnaglašenija os Merkur/3. polje – Jupiter/9. polje.

Nadalje, turizam je vezan uz godišnje odmore, užitak, provod, izlet, zabavu i opuštanje što je redom predstavljeno 5. poljem.

Pa se može reći da su za turizam u prvom redu izražena tri polja: 3. polje, 5. polje i 9. polje, a od planeta Jupiter (turist, vodič, stranac, duga putovanja) i Merkur (kratka putovanja, pokretljivost, komunikacija).


No danas postoji jako puno vrsta turizma, od eko, nautičkog, seoskog...sve do svemirskog, pa je obzirom na to izražena i planeta koja predstavlja pobliže određenu vrstu turizma.

Quote:
znashtikosam kaže: Pogledaj post
Mislim da je hotelijerstvo četvrta kuća i znak Raka,ja imam tu Mjesec pa mi je srednja bila HTŠ,a za turizam doista ne znam. I ja mislim da je deveta,ali nisam sigurna,možda i Jupiter?
Ovo si baš lijepo izdvojila kroz svoj primjer. Jer.....hotel i jest kuća (rak) za strance (strijelac).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom