Pogledaj jedan post
Old 27.04.2009., 00:30   #189
Quote:
diki kaže: Pogledaj post
Fish, može dvije tri rečenice o špijunima?

Budući da me uvijek pitaš što ja mislim što je bitno za ono što me zanima, odmah ću napisati što mislim da je bitno za špijune.
Pitah te jednom (kod motivacije pogrebnika), ali općenito je to važno naglasiti samo zato jer je poenta u definiciji onog što se pita.

Definirati određeni pojam u astrološkoj simbolici jest jako bitno da bi stvari mogi nazvati pravim imenom.
Quote:
Mislim da su bitni položaji i aspekti: Plutona, Saturna i Merkura, te aspekti Ascendenta.
Sunce i Saturn trebali bi biti u skladnim odnosima jer osoba treba biti pouzdana. Također i Asc ili vladar Asc trebali bi biti u skladnom odnosu sa Saturnom zbog općeg dojma koji bi osoba trebala ostavljati prema van, a to je opet pouzdanost i stabilnost.
Dobar položaja Merkura također mislim da je bitan jer osoba treba biti prirodno inteligentna, lukava i domišljata kako bi bila sposobna iznuditi potrebne informacije (Merkur).
Pluton je bitan čisto zbog toga što on kao prirodni vladar Škorpiona između ostalog predstavlja špijune.
Mislim da je bitan i znak Riba odnosno 12. kuća jer je riječ o tajnama i cinkanju.
Da, sve si odlično navela i jasno mi je u potpunosti što misliš. Kada bi htjeli okarakterizirati precizniji i uži odabir, to bi onda podrazumjevalo i posve jasno definirane osobine koje dotična individua treba imati. Pa evo budem samo sistematizirala što smatram najbitnijim.


• Za špijunažu je važna promjenjiva kvaliteta jer dominacija promjenjive kvalitete stvara osobnosti koje su vrlo adaptivne i kameleonske prirode - imaju sposobnost prilagodljivosti i fleksibilnosti, a time i određenog tipa lukavosti.

• Kada govorimo o prirodnim sklonostima određenih znakova uz špijunažu se u prvom redu veže jedan znak – znak škorpiona. Taj znak veže se i uz zanimanja tipa privatni istražitelj, detektiv, tajni agent i sl.....zato jer upravo on u sebi sadrži ono najesencijalnije što tim profesijama treba. A to je jaka i prodorna psiha, oštroumnost, privučenost tajnovitom, sklonost istraživanju, sumnjičavost, iznimno snalaženje u opasnosti, vanjska hladnokrvnost u opasnim situacijama, promućurnost, pronicljivost, sposobnost manipulacije - on je i izvršioc i nedokučiv.

• Drugi znak koji ima jaku vezu uz špijunažu jest promjenjivi znak ribe, ali i općenito cijela serija 12. Zato jer je špijunaža vrsta djelatnosti koja je osim visoke sposobnosti promućurnosti i manipulacije koju posjeduje znak scorpia vezana uz prerušavanje, krivotvorenje, kamuflažu, pogrešno predstavljanje, obmanjivanje - Neptun. Špijunaža je i tajna djelatnost (djelatnost koja je sakrivena od očiju javnosti - 12. polje).

• Tako da je za špijuna u prvom redu odličan takav tip veze - veze 12. polja i znaka scorpio. Ta dva znaka (škorpion i riba) ujedno u sebi ujedinjuju sredstva i načine kojima špijuni dolaze do podataka: uhođenje, potajno motrenje kretanja, rada ili neke druge aktivnosti promatrane strane, potkazivanje ili cinkanje i slično.

• No budući da MC-vrh 10. polja (prirodni vladar-Saturn) pokazuje profesionalni odabir i smjer životne profesije jedan od aspekata koji bi opisivao špijuna jest: vladar 10. polja u 12. polju jer ukazuje na tajne poslove, rad za državnu sigurnost i špijunažu – nitko ne zna što i gdje osoba ustvari radi.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom