Pogledaj jedan post
Old 23.05.2009., 17:26   #25
Radi li hrvatsko pravosuđe išta? radi radi, a ovdje se vidi tko i što radi;



Iz priloženog možemo vidjeti da hrvatsko pravosuđe radi punom parom, pogotovo kad su u pitanju hrvatski branitelji, ako se oni na kojeg namjere taj je sto posto osuđen, zadnji primjer je slučaj "koranskog mosta" gdje je nakon tri oslobađajuće presude na županijskom sudu, vrhovni sud osudio Mihajla Hrastova na 8 godina zatvora.

No kako to ide kad su u pitanju osuđeni srpski ratni zločinci? pogledajmo malo;

Milenko radak, http://www.skabrnja.com/skabrnja/pis.../novine_23.htm optužen za zločine u Škabrnji, premda je utvrđeno da je bio "komandir specijalnog dobrovoljačkog voda" koji je između ostalih izvršio napad na Škabrnju, oslobođen je optužbe-slobodno šeta, smije se svojim žrtvama u lice i čeka novu priliku da nastavi gdje je stao.

Zorana banić optužena za ratni zločin, svjedokinja svjedočila kako puca po tijelima ubijenih Hrvata, kako viće da "treba klati djecu" nakon što je osuđena na 13 godina zatvora, Vrhovni sud ukinuo presudu, sa 13 godina na 10 godina te na kraju nakon 6 godina puštena na slobodu. http://www.nacional.hr/clanak/20993/...a-zorani-banic slobodna, navodno otišla u Crnu Goru, hvala Bogu pa da se i ona ne šeta po hrvatskoj, da se ne smije svojim žrtvama u lice, a da čeka novu priliku da nastavi gdje je stala, u to ne treba ni sumnjati.

Sreten Peslać, http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...5/Default.aspx osuđen za ratni zločin na 10 godina, nakon što je izručen, oslobođen prekvalifikacijom optužbe iz "ratni zločin" u "oružana pobuna" te time aboliran, slobodan, šeta se po hrvatskoj, smije se svojim žrtvama u lice i čeka novu priliku da nastavi gdje je stao.

Dragan Roksandić i Milan Korač, http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...9/Default.aspx obojica 1993. osuđeni na 20 godina zbog ratnog zločina, prije par dana, prekvalifikacijom od strane Državnog odvjetništva iz "ratni zločin" u "oružana pobuna" oslobođeni su i slobodno se mogu vratiti u hrvatsku, smijati se svojim žrtvama u lice, te čekati novu priliku da nastave gdje su stali.

Tko je sljedeći? Po svemu sudeći to je Milan Španović.

A tko je sljedeći kandidat za ulazak u Vrhovni sud RH?

Po svemu sudeći neki vojvoda, možda ovaj;
NINJA 07 is offline  
Odgovori s citatom