Pogledaj jedan post
Old 06.10.2004., 19:05   #1
Post PROČITATI: Pravila ponašanja na podforumu "Politika" - 19.01.2016

Opća pravila ponašanja podforuma Politika


Članak 1.
Sva pravila Foruma.hr koja možete naći ovdje, vrijede i za pdf Politiku i njezine podforume. Pravila pdf Politika odnose se i na sve njezine pripadajuće podforume.

Članak 2.
Kulturna i argumentirana rasprava, civilizirano ponašanje, načelo ravnopravnosti sudionika foruma, načelo snošljivosti, načelo pravednosti, načelo zajedništva, efikasnost rasprava, poštivanje osobnosti i saslušanje argumenata svih strana osnovne su i najviše vrijednosti na podforumu Politika.

Članak 3.
Pravo na izvršavanje pravila podforuma Politika pripada vlasniku foruma i moderatorima podforuma, te u iznimnim slučajevima supermoderatorima i administratorima.

Članak 4.
Na podforumu politika nije dopušteno:
• Vrijeđati na narodnoj, etničkoj, socijalnoj, vjerskoj, spolnoj, rasnoj, spolno-orijentacijskoj, političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
• Promicati i/ili pozivati na kriminalna i/ili kaznena djela utvrđena Kaznenim zakonom Republike Hrvatske.
• Veličati i promicati nacizam i fašizam, rasističke ideologije i ideologije koje uključuju rasističke i ksenofobne elemente, te postavljati znakovlje tih i takvih ideologija
• Stavljati kopirane tekstove sa više od 1000 (tisuću) slova.
• Duplicirati teme (otvarati nove topic-e o tematici o kojoj topic već postoji).
• Na bilo koji drugi način ometati normalan rad foruma.

Članak 5.
• U svrhu poštivanja načela iz članka 2, na poforumu Politika nije dopušteno:
• Na postojeću uvredu odgovoriti uvredom. Provocirati na svađu (trollanje) i/ili na provokaciju odgovoriti provokacijom. U protivnom će svi akteri takve prepiske biti sankcionirani bez obzira tko je prvi započeo.Ne postajte odgovore u kojima se nalaze samo smajlići, jer se to smatra spamom. To vrijedi i za postove u kojima se nalazi samo OK, potpisujem, bravo i sl.
• Postavljati pitanja forumašima koji se trenutno nalaze u banu, jer oni nisu u mogućnosti odgovoriti. Pojašnjenja je najbolje pitati kada ti forumaši više nisu u banu. Ovim se ne brani citiranje poruka baniranih korisnika u poruci koja nastavlja raspravu na temu davanjem argumenta ili kontra-argumenata. Odgovaranje na kartonirani post.
• Citiranje postova: citirati se smije nečiji post djelomično ili u cijelosti. Ako citirate duži post preporučljivo je citirati samo dio na koji se odnosi vaš odgovor.
• Pravila ponašanja na podforumu Politika odnosi i na uporabu pogrdnih imena kako članova ovog foruma, tako i trećih osoba. Neće se tolerirati zlonamjerno iskrivljavanje imena kao niti isto tako zlonamjerno iskrivljavanje nickova članova ovog foruma. Uz to, u svrhu kulturne rasprave, poželjno je izbjegavati izraze koji mogu biti uvredljivi kada se raspravlja o javnim osobama. Takvi postovi se neće tolerirati, a moderatori zadržavaju i pravo sankcioniranja osobito nekulturnih postova.
• Svako svođenje rasprave na osobnu razinu (argumentum ad hominem) strogo je zabranjeno.

Članak 6.
• Uz tekstove na stranim jezicima, obavezan je sažetak na hrvatskom! Nije nužno prevesti cijeli tekst, nego je dovoljno prepričati poantu u jednoj - dvije rečenice na hrvatskom.
• Poveznice nisu zamjena za tekst. Kad stavljate poveznicu trebate ukratko napisati što se iza nje krije (naslov i/ili sažetak i/ili bitan citat). Treba biti jasno na koji način je stranica iza poveznice bitna za temu.

Članak 7.
• Komentari moderiranja ne spadaju tematski na pdf "Politika". Žalbe i prigovore na postupke moderatora možete uputiti na Poruke, želje, komentari. Žalbe i prigovori na postupke moderatora, kao i komentiranje moderatorskih postupaka, na temama na ovom podforumu predstavljaju kršenje pravila.

Zadnje uređivanje Cuka : 30.05.2018. at 11:42. Reason: "Postovi koji ne budu imali sažetke mogli bi biti obrisani" ovo je obrisano iz Članak 6.
Pallas is offline