Pogledaj jedan post
Old 28.09.2009., 23:00   #100
Jest, radi se o nemaru. Nemaru uplatitelja pa je red ako je i nemaran da ima i "veselje" s privatnom tužbom. Kasnije će biti ne oprezan, nego paranoičan kada bude nešto uplaćivao.

Nisam pravnik, ali mislim da se ovaj članak koji si citirao ne odnosi na ovu situciju jer bih onda npr. ja mogao namjerno uplaćivati krivim ljudima novac i onda ih tužiti i što sve ne, a ti ljudi ni krivi ni dužni. Nije u ovom slučaju nitko "slučajno došao do tuđe stvar", ta stvar je našla njega, netko im je to svojom nesmotrenošću "bacio u dvorište".

Za mene je to debelo siva zona. Jer ako ja krivoj osobi uplatim, pa molim banku da vrati novac ( što banka naravno ne smije jer ne smije uzimati novac s nečijeg računa bez autorizacije vlasnika ) banka mi ne ne smije dati podatke vlasnika tog računa primatelja jer je to bankarska tajna. Još bi taj primatelj tužio banku jer je odala njegove privatne podatke. I to sve zato jer je netko nesposoban uplatiti neki novac.

Da netko ne bi mislio da ja branim trošenje tuđeg novca, ne branim. Jednostavno se mora paziti kad se sa novcem radi jer su posljedice krivog poteza jako neugodne i rade probleme bankama i "slučajnom" primatelju.
Neuson is offline  
Odgovori s citatom