Pogledaj jedan post
Old 04.11.2009., 13:22   #186
Quote:
12.kuća kaže: Pogledaj post
... hvala, sada mi je puno toga jasnije.
Baš mi je drago.


Evo i destruktivnosti:




Destrukcija je poriv za uništavanjem i on kao takav opisuje osobinu uništavača života. U astrološkoj simbolici destruktivnost je vezana uz seriju 8. - znak škorpiona i Pluton, pa u tom smislu aflikacije Plutona na Sunce (život) u osnovi predstavljaju ništiteljski poriv – poriv za destrukcijom života (samouništenje). Općenito aflikacije Plutona na osobna tijela nose s sobom destruktivne nagone koje nije moguće kontrolirati.


• Znak škorpiona s jedne strane u sebi sadrži suvladarstvo Marsa koje u njemu nosi onu unutrašnju, potisnutu gnjevnost koja djeluje u "tami nesvjesnog" dajući vlasniku potrebu da uništi i razori, a s druge strane sadrži i izgon Mjeseca ("izgon osjetljivosti"). Taj znak je samom svojom simbolikom vezan uz destrukciju, uz najnižu točku života, točku kada se život počinje uništavati i raspadati, potičući proces fermentacije i truljenja.


• Destruktivnost u fizičkom smislu nastaje djelovanjem aflikacija na osobna tijela na razini Marsa i Urana jer u sebi sadrže i pomanjkanje nadzora nad fizičkim, agresivnim instinktom (Mars) - agresivni temperament kojim je teško upravljati.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom