Pogledaj jedan post
Old 03.12.2009., 12:48   #1406
Linzeri


300g brašna
1/4 žličice praška za pecivo
70g šećera u prahu
280g maslaca
60g žumanjaka (oko 2) iz tvrdo kuhanih jaja, ohlađeni i protisnuti kroz sito
12g mljevenog cimeta
žlica tamnog ruma
50g sitno samljevenih oguljenih badema
malo soli
pekmez od marelice i malina
1 jaje (za premaz)

Narezati maslac na kockice i razmutiti dok ne postane pjenast.
Samljeti oguljene bademe sa šećerom u prahu. (Šećer će pokupiti masnoću od badema.) Samljevene bademe i ostatak šećera u prahu dodati u maslac. Staviti i prašak za pecivo, cimet, malo ruma ili konjaka i kuhane žumanjke. (Od njih će tijesto biti prhkije i mekše.)
Na kraju dodati brašno da se sve poveže. Tijesto će biti dosta mekano i s njim treba pažljivo rukovati.

Tijesto rukama još povezati i podijeliti u dva dijela. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na sat vremena.

Razvaljati tijesto na tanko što brže, kako se ne bi zagrijalo i postalo premekano i ljepljivo. Izrezati četvrtaste keksiće i polovicu njih probušiti, da se kroz rupicu kasnije vidi pekmez.

Slagati u tepsiju, svaki keksić premazati smjesom od razmućenog žumanjka i vrhnja i peći 5-7min na 180C.

Mazati pekmezom po želji.
__________________
...all those moments will be lost in time like tears in rain..
Moj Instagram <3
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom