Pogledaj jedan post
Old 17.02.2010., 22:59   #51
Quote:
ReturnOfTheJedi kaže: Pogledaj post
Pa nije rečeno da bi Iran to mirno gledao ali odnos snaga je takav da se ne bi dobro završilo po njega. Jedina opcija iz koje bi izašao kao pobjednik je ukoliko bi Ameri izvršili kopnenu invaziju(što je kao što rekoh nerealna opcija o kojoj nitko ne govori) i okupirao Iran a ovi bi pružali žestoki otpor što bi dovelo do puno većih američkih žrtava nego u Iraku ili Afganistanu na što bi američka javnost pogotovo nakon svih zadnjih ratova poludila.
Ukoliko bi zatvorili Hormuz ili pogodili koji tanker sa naftom cijeli arapski svijet bi skočio na njih( a i inače se ne vole sa arapima), kao i svi uvoznici nafte i dobili bi još jače po nosu, uništili bi im flotu, avijaciju, svaku malu raketicu koja bi mogla poletjeti na tanker.
Koji arapski svijet, pa to su sve plemenske zemlje, americke polukolonije,
jebu deve po pustinji, piju caj i prodaju naftu
Iran je jedina kako tako razvijena zemlja koja ne temelji cijeli svoj biznis na prodaji nafte, procitaj si malo o Iranskim znanstvenicima i dostignucima

Quote:
ReturnOfTheJedi kaže: Pogledaj post
Akcije iranske vojske van iranskog teritorija nije nešto čega se treba posebno plašiti jer nemaju snage za to. Jedno je braniti svoju državu, drugo je napadati.
Iran i ne treba daleko rokati, najdalji cilj Izrael im je na 1000 km,
ima izrazito povoljan geostrateski polozaj i bez njega niti jedan tanker sa naftom ne moze krenuti u svijet.

Quote:
ReturnOfTheJedi kaže: Pogledaj post
Nemoj zaboraviti da je Obama napravio ustupke Rusiji oko raketnog štita, nemoj zaboraviti da su Rusi dobili naftna polja u Iraku pa nisu zainteresirani za eskalaciju sukoba a i nije tako lako oružje dopremiti iz rusije u iran. Isto tako nijeda država u okruženju nema razloga vjerovati da je ona sljedeća. Poznata je geneza sukoba amerike i irana i zna se koji je razlog tome. kako nitko drugi ne razvija nuklearno oružje nitko drugi se ne bi trebao ni plašiti akcije.
najveći problem za takvu akciju jest breme iraka po ameriku.
upravo tako , zato ce Rusi i svi u okruzenju stati na Iransku stranu,
a sta se tice dopreme oruzja iz Rusije u Iran no problemos,
Ruski transporter utovari u sebe najveci americki transporter zajedno sa teretom
Grom is offline