Pogledaj jedan post
Old 18.02.2010., 00:55   #55
Quote:
dampyr kaže: Pogledaj post
Čudi me da me nisi demantirao i proglasio za bulažnjenje i mrtve vijetnamce.
No da ne ispadne da ja tu podržavam Iran - definitivno ne, po mom mišljenju to je tipičan primjer fašističkog uređenja s tom razlikom da su umjesto nacije stavili vjeru kao fasces države.

No se tiče SAD-a svatko ima svoj ukus. Ja osobno iznad svega prezirem licemjerje... A da citiram jednom američkog mislioca iz 60-ih i vremena borbe za građanske slobode - "Nema sustava izopačenijeg od sustava koji sebe predstavlja kao primjer slobode, primjer demokracije, te osjeća kako može ići po cijelom svijetu i govoriti ljudima kako da urede svoje vlastite domove, a građani iste ove zemlje moraju posezati za mecima kako bi mogli glasovati".

Da prevedem to na hrvatski - zemlja koja je pobila stotine tisuća civila tisućama kilometara od svojih granica ima obraza nas optuživati za npr. "prekomjerno granatiranje Knina" i tražiti da naši generali idu na suđenja i u zatvor... Meni osobno je to tako ljigavo i odurno da mi stvarno ide "antiamerička žuč". Ali kažem, sve je to stvar ukusa. Tebi je to čisto ok i ja te ne namjeravam uvjeravati da to definitivno nije ok kao i masa drugih stvari koje SAD radi dok istovremeno priča priče o demokraciji i slobodi.

A što se tiče Crvene Armije i silovanja nedavno sam čitao kolumnu jednog njemačkog filmskog kritičara povodom njemačkog filma sa tom tematikom. Lik je unutar članka prepričao razgovor iz kupea kada par Nijemica priča o tim silovanjima i o tome kako su Rusi bili grozni i puno gori od njemačkih vojnika. U kupeu se našao njemački veteran koji je hladno rekao "...da su se Rusi ponašali u Njemačkoj kao što smo se mi Nijemci ponašali u Rusiji nas Nijemaca danas više ne bi postojalo...". Toliko o tome. Također je činjenica je da su Rusi prilikom osvajanja Berlina izgubili desetine tisuća vojnika pa im nije palo na pamet upotrijebiti bojne otrove ili tako nešta kako bi skratili borbe ili pokazali saveznicima na što su sve spremni

Ako žele obnavljati državu sljedećih 50 godina tada mogu vojno odgovoriti. Na Iranu je da odluči.
Kanzas is offline  
Odgovori s citatom