Pogledaj jedan post
Old 18.02.2010., 14:39   #59
Quote:
dampyr kaže: Pogledaj post
Uopće nisam promijenio priču - Gotovina je optužen za prekomjerno granatiranje Knina tj. za ratni zločin. Jedna od diplomacija koja je stiskala Hrvatsku da ga pronađe i preda je bila američka. Ta ista diplomacija je istovremeno tražila od Hrvatske da potpiše ugovor o neizručivanju američkih vojnika Sudu.

2. sv. rat nije bio totalni - osim kukavičkih Talijana u Etiopiji nitko nije upotrijebio u direktnoj borbi bojne otrove, bakteriološko oružje, zagađivanje voda itd. Što se tiče atomskih bombi, nitko normalan ne može reći da je bomba bačena na Nagasaki (kad je već na Hirošimi viđeno šta može napraviti) bila potrebna - ponavljam čak se i Staljin zgrozio i bio je uvjeren da je ta druga bomba poruka SSSR-u. Vjerujem da je bio u pravu. Ja i hrpa povjesničara.
Što se tiče Dresdena lupaš teške gluposti, evo ti copypaste - Dresden je doživio svoje najgore razdoblje u povijesti tijekom 2. svj. rata, kada je bio najbombardiraniji grad u Europi. Britanske i američke zračne snage su između 13. i 15. veljače 1945. provele masovno bombardiranje u kojem je grad razoren do temelja. Prve su procjene govorile o 250.000 poginulih, ali se danas smatra da je brojka ipak mnogo manja. Nakon rata je grad postao dio Demokratske Republike Njemačke i jedan od njezinih najvažnijih industrijskih centara - sve više ne teoretičara urota već službenih povjesničara smatra da je i Dresden bio poruka SSSR-u. Inače u Dresdenu ti je prvi puta upotrebljen sistem koji je Al-Qaida naučila od Amera - nakon bacanja bombi pričekati i onda drugi val po spasiocima...

I sada, čisto radi rasprave, ja sam tebi dao copypaste Dresdena. Ajde navedi gdje si to pročitao da su se Rusi iživljavali i ubijali i nakon rata?
O jesi, itekako si promijenio priču. Jedna stvar je tvrditi da amerikanci prigovaraju Hrvatskoj prekomjerno granatiranje Knina druga je stvar inzisitiranje na izručenju Gotovine pa nemojmo manipulirati.
2. svj. rat jest bio totalni rat, bez ikakve sumnje. zbilja je smiješno da netko u ratu u kojem pogine preko 50 milijuna ljudi to ide osporavati. i nemoj biti morbidan sa staljinovim zgražanjem. to je loš vic. ono oko čega se hrpa povjesničara slaže jest da bi invazija na japan odnijela puno više života o čemu svjedoči i reakcija dijela vojnog i političkog vrha japana koji se i nakon obje bombe i nakon odluke Hirohita teško mirio sa predajom. uostalom tek nakon druge bombe su pristali na bezuvjetnu predaju.
što se tiče bombardiranja dresdena dvije osobe su ključne: arthur harris i winston churchill, oba britanci. osim toga, RAF bombardira sam grad, USAAF bombardira željeznicu i industriju.
tumačenje bombardiranja kao poruke SSSR baš i nije jako uvjerljivo. prije da se radi o osveti za bombardiranje Britanije.
-silovanja njemica se nastavilo do 48.
ReturnOfTheJedi is offline