Pogledaj jedan post
Old 18.02.2010., 19:22   #60
Quote:
ReturnOfTheJedi kaže: Pogledaj post
O jesi, itekako si promijenio priču. Jedna stvar je tvrditi da amerikanci prigovaraju Hrvatskoj prekomjerno granatiranje Knina druga je stvar inzisitiranje na izručenju Gotovine pa nemojmo manipulirati.
2. svj. rat jest bio totalni rat, bez ikakve sumnje. zbilja je smiješno da netko u ratu u kojem pogine preko 50 milijuna ljudi to ide osporavati. i nemoj biti morbidan sa staljinovim zgražanjem. to je loš vic. ono oko čega se hrpa povjesničara slaže jest da bi invazija na japan odnijela puno više života o čemu svjedoči i reakcija dijela vojnog i političkog vrha japana koji se i nakon obje bombe i nakon odluke Hirohita teško mirio sa predajom. uostalom tek nakon druge bombe su pristali na bezuvjetnu predaju.
što se tiče bombardiranja dresdena dvije osobe su ključne: arthur harris i winston churchill, oba britanci. osim toga, RAF bombardira sam grad, USAAF bombardira željeznicu i industriju.
tumačenje bombardiranja kao poruke SSSR baš i nije jako uvjerljivo. prije da se radi o osveti za bombardiranje Britanije.
-silovanja njemica se nastavilo do 48.
Ja ne znam jel ti sam sebe čuješ - "Jedna stvar je tvrditi da amerikanci prigovaraju Hrvatskoj prekomjerno granatiranje Knina druga je stvar inzisitiranje na izručenju Gotovine pa nemojmo manipulirati" - pa zbog čega se traži Gotovina i koja je glavna optužba protiv njega?

Što se tiče "lošeg vica" citiram knjigu "Staljin: na dvoru crvenog cara".

Što se tiče tvoje izjave o američkom bombardiranju industrije u Dresdenu - opet teška glupost. Dresden nije imao industrije. Upravo zbog toga je u ratu bio pošteđen bombardiranja kao obrtnički grad bez industrije i kao takav je bio glavno okupljalište njemačkih izbjeglica. Zbog toga su ga izabrali, navodno da slome njemački moral putem velikog broja civilnih žrtava i time skrate rat - otprilike isti razlog koji su dali za atomske bombe. Amerikanci su ga prvi bombardirali (inače su dnevna bombardiranja vršili Amerikanci, a noćna Britanci jer su si Ameri mogli priuštiti više gubitaka), a zatim su Britanci osuli drugi val po spasiocima. Detalje imaš tu - http://www.forum.hr/showthread.php?t=409621&page=5

I opet sam citirao službene navode tj. knjigu "Najveće katastrofe". Daj da vidimo točne navode gdje su to Rusi nastavili sa prvo si rekao ubijanjem, a sada kažeš silovanjem do 1948. Hoću i ja to pročitati. Ili ako si gledao kakav dokumentarac navedi ime dokumentarca - sada ima svega na jubitu
dampyr is offline