Pogledaj jedan post
Old 10.03.2010., 10:31   #16
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Da je klinac napravio glupost - jeste.

A ako nastavnik/ca ne zna drugačije sankcionirati neprihvatljivo ponašanje djece, onda neka si potraži posao negdje drugdje.

Mislim, koja je poruka ove kazne: izmučit ću te dosadom i bolovima u ruci, pa ćeš negdje oko 173-ćeg ponavljanja rečenice shvatiti da si pogriješio?
Ako i kod 173. reda shvati da je pogriješio i da je napravio glupost onda je i to pomak i kazna je odradila svoje.

Quote:
Jadan kaže: Pogledaj post
Bilo bi dobro da se javi netko tko radi u školi pa bi nam lijepo svima objasnio da ja u današnje vrijeme postalo nemoguće kazniti učenika. Tako da mene ovakva naizgled neprimjerena kazna za tu dob uopće ne čudi. Pa danas su profesori postali totalno ugrožena vrsta jer nemaju alata kojim bi sankcionirali dijete.
Ne znam šta vi mislite da je profesor trebao napraviti.
Šta da ti kažem, svaki dan gledam neki oblih dječje bahatosti i učiteljske/nastavničke nemoćnosti. Nekidan je u našoj školi učenik pogodio jabukom nastavnicu u glavu. Pazi jabukom!!! Šta se dogodilo? Pozvana policija, klinac je usmeno ukoren, obaviješteni roditelji i to je sve. Jad i očaj od zakona u današnjem školstvu.
A da ne spominjem situaciju kad klinci iz viših razreda upadaju u kantinu za vrijeme dok niži (1. - 4.raz) jedu i "kradu" sa stolova hranu, a njihov odmor je sat kasnije. Tete u kantini su skroz nemoćne, nemali broj puta ih je na putu s posla dočekala probušena guma jer nisu nekom divljaku dopustile da uzme kroasan od malenih.
Pa ti gledaj je li ta kazna primjerena ili nije.
Kako mi se čini osoba koja je pokrenula temu je nezadovoljni roditelj. Meni je neshvatljivo kako bilo ko u toj situaciji može staviti kaznu ispred dječje pogreške/bahatosti/nepoštenja. Zapitaj se koji je zbilja problem o kome se treba na forumu raspraviti. Ako uopće treba.
mali_cox is offline  
Odgovori s citatom