Pogledaj jedan post
Old 10.03.2010., 11:07   #18
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Nisi me shvatila.

Klinac neće shvatiti da je pogriješio ni kod 173-ćeg, ni kod 200-tog, a garant ni kod 373-ćeg reda, čak i da postoji. Samo će hladno reći roditeljima i prijateljima da je učiteljica frustrirana baba koja se iživljava nad klincima, a u sebi će biti zadovoljan što nije dobio jedinicu. Ili će čak nagovoriti mamu ili neku prijateljicu da mu ispišu "kaznu" umjesto njega.

Možda sam to samo ja, a ni ja baš nisam bila prevelika cvećka u školi, ali meni ovo sa podmetanjem tuđe bilježnice nije baš tako bezazlena pizdarijica. I svakako bih tražila načina da to kaznim tako da balavac shvati da su prijevare, laganja i sl. nedopustive. Što fali negativnoj ocjeni, većina ovdje kaže da je to kao neka krajnja mjera. Meni ne djeluje tako. Nisi znao/napravio ono što si trebao i još si se k tome služio lažima - po meni je mali zaslužio komad k'o kuću. Bez pardona.
Ma ja ipak mislim da je više onih koji će shvatiti da su pogriješili i da je to neprihvatljivo ponašanje. Onaj koji ispiše 200 puta rečenicu i ista mu ne dopre do mozga onda s njim nešto zaozbiljno nije u redu.
Ovo što se za ocjenu piše, ništa ne fali negativnoj ocjeni ali po meni ona je najjadnija vrsta kazne, ocjenu ispraviš vrlo lako, osim ako ti se nastavnik zainati pa te pošalje na popravni (što isto opravdavam u nekim slučajevima krajnje dječje nekulture i bezobrazluka).
Šta da ti kažem, u mom razredu ima učenika koji su sa 10 godina u stanju slagati ocjenu, obrisati netočno, prepraviti na točno, prepraviti sebi ocjenu sa 3 na 5. I to sve za vrijeme sata. Pa u kakvu će to djecu izrasti za 4 godine, koja sranja će onda raditi u 8. raz. ako sad s 10 godina imaju petlje za takvo nešto.
Najžalosnije mi je što znam da dijete koje je to napravilo nije to uradilo radi svog komfora nego od straha od roditelja koji danas filaju djecu da je samo 5 prihvatljiva ocjena i da ako tamo neka Julija ima sve petice mora i Maša isto tako imati, po cijenu varanja učiteljice, roditelja.
mali_cox is online now  
Odgovori s citatom