Pogledaj jedan post
Old 10.03.2010., 11:31   #20
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
A ja mislim da ti ipak imaš malo predobro mišljenje o klincima. Imali smo i mi nastavnike koji su tako kažnjavali (ja nikada nisam dobila takvu kaznu ), ali baš se ne sjećam da se itko od toga opametio. Samo su nastavnice dobile još po koji nadimak. A ako bude morao sjesti i stvarno nešto naučiti da ispravi jedinicu, i to zaozbiljno, bez progledavanja kroz prste, pa valjda bi shvatio da je lakše napraviti to od prve i bez natezanja...

A možda i griješim...Ma bilo je toga i u moje vrijeme, davno, davno... To je obično automatski povlačilo razgovor sa pedagogom, pozivanje roditelja i negativnu ocjenu. Naravno, i onda je bilo roditelja čija zlata nikako nisu mogla počiniti takav zločin i sigurno su bila krivo okrivljena, a bilo je i onih koji su klincima na licu mjesta odvalili koju pedagošku. Kad se bolje prisjetim, oni normalni roditelji su uvijek bili neka rijetka vrsta.E to je već druga priča. A kako neke roditelje prizvati pameti - mislim da se taj koji bi to smislio još nije rodio. I neće skoro.
Mi smo imali kazne tog tipa ali ne za stvarnu kaznu nego je puno češće to bilo iz jezika kad neko u 7. raz recimo nije znao napisati pravilno naziv ulice, kad je veliko slovo štekalo, ije i je i tako to, onda bi mu nastavnica "za kaznu" davala da napiše neznamkoliko puta to to i to da nauči jednom za svagda.
Nažalost, valjda je tako i danas, normalni i realni roditelji su rijetka vrsta.
Šta reći na današnje roditelje kad su u stanju doći i žaliti se na djetetovu ocjenu iz likovnog?? Dođe mama pita zašto mali nije dobio 5, on crta za 5. Učiteljica pokuša objasniti kako je bilo bitno crtanje i uočavanje detalja na slici i na tome je bio naglasak, da je dijete to dosta šturo nacrtalo u odnosu na drugu djecu. Ali ne, mama na to komentira kako je njoj njezin sinčić rekao da je on nacrtao puno detalja.
Oko takvih jadnih, mizernih, ispod časti, problema danas roditelji dižu hajku, kamoli ne oko ovakvih kazni, vau...dijete će biti prikovano za stol eventualno jednu večer dok ne ispiše 200 puta rečenicu...pa kako se ko usudi tako kazniti dijete???
mali_cox is offline  
Odgovori s citatom