Quote:
Truthseeker1412 kaže:
Bog ne psotoji, on je samo imaginari prijatelj koji tješi ljude. Ne postoji jedno vrhunsko biče koje nas štiti ili čeka kad odapnemo. Kada to ljudi shvate,, ovaj svijet če postati bolji.
|
Ja ne vjerujem da bog postoji/bogovi postoje... ali nisam isključiv (to znači biti agnostik)
U ne postojanju boga se dakle slažemo, ali ja kažem da nije u redu nametati ateizam ili agnosticizam isto kao što nije u redu ateistima nametati teizam ili vjernicima jedne religije nametati drugu religiju.... Ljudi ako žele sami će prijeći na drugu stranu...
Onim tvojim prvobitnim postom (pogotovo slikom) mogao bi uvrijediti neke teiste (posebno krščane), nadam se da ti to nije bio plan...
Quote:
Truthseeker1412 kaže:
Rekao sam da je vjera u Boga i uskrslog čovjeka rođenog od djevice praznovjerje. Što bi to drugo mogli biti, ajde reci mi? Koja je razlika između Zeusa i krščanskog Boga te Isusa?
|
Razlika je u tome što je od vremena politeističke antičke Grčke religija poprilično uznapredovala i dala neke dobre ideje za očuvanje međuljudskih odnosa... (dakle ovdje se ne radi samo o odnosu čovjek - bog) i poanta ide daleko iznad praznovjerja...
Quote:
Truthseeker1412 kaže:
Mislim da ne bi nastao kaosk, naprotiv, nastala bi novo doba prosvijetljenja.
|
Ovime odaješ dojam da si Zeitgeister
Quote:
Truthseeker1412 kaže:
Osim toga, ja sam gledao prije tjedan dana mađioničara kako mi je promjenio kartu na vrhu špila sa onom u sredini špila mog prijatelja. Kraj prijatelja je on stajao, ali metar udaljen od mene. Samo je pucnuo prstima i tražio da provjerimo.
Onda je kleknuo, ''naslonio se dlanom jedne ruke na pod i počeo ju prevrtati u totalno, u svim fizičkim zakonima nemogučem smislu (u smjeru kazaljke na satu, puni krug). Savio je žlicu koju sam dobro proučio i opipao prstima te ju sam pokušao savinuti. Nije bilo baš lako. On ju je držeči kažiprstom i palcem uspio savintui skroz naskroz. Opipao sam ju opet i lagano pokušao savinuti natrag, nisam uspio On ju je u mikrosekundi vratio natrag. Reci mi, je li taj mađioničar novi, Hrvatski mesija?  : 
|
Ako je istina sve što si napisao čovjek zaslužuje aplauz....
Ali tu nema ničeg nadnaravnog, ili se radi o vraški dobrom triku ili se radi o telekineziji koju znanstvenici već duže vremena pokušavaju dokazati..
Quote:
Truthseeker1412 kaže:
Osim toga, atheisti znaju biti malo previše zadrte osobe.
|
Svaki pravi ateist po prirodi je skeptičan i racionalan pri pogledu na boga...