Pogledaj jedan post
Old 18.04.2010., 19:50   #293
Quote:
papavero kaže: Pogledaj post
Fish, stomatolog, zubar, oralni hirurg? Danas sam bila malo na stolici, pa se sjetih da to nisi obradila na ovom topicu, a ja imam 2,3 karte stomatologa taman da uporedim sa teorijom

EDIT: Evo 12.kuca me uputi, nego moze li malo detaljnije oralna hirurgija? Insistiram Zbog uporedjivanja sa kartama oralnih hirurga koje poznajem. Hvala!
Bilo bi zanimljivo da si si dala malo truda pa obzirom na svoje iskustvo i ono što stavih napisala svoje viđenje.


Evo ću samo c/p već napisano kako bih se mogla nadovezati (da se ne ponavljam).Klasična medicina

Kod medicine su u fokusu vodene kuće, tj. 6. 8. i 12. polje. Ako osoba radi u državnoj službi što je čest slučaj, onda je istaknuto i 10. polje. Medicina nudi veliki broj zanimanja, ali u samom fokusu medicinske struke stoji humanost, viši ideali poput izliječenja bolesnih i nemoćnih osoba, a također medicina u svojoj izvedbi koristi ljekove. Stoga je planeta medicine Neptun, znaci djevica i riba (služenje), kao i analogna polja 6. polje (bolesti) i 12. polje (bolnica).


Stomatologija:

Stomatologija je grana medicine koja se bavi liječenjem ljudske usne šupljine. U prvom redu tu su zubi koje treba popravljati i liječiti. Zubi su astrološkom simbolikom predstavljeni Saturnom. Stomatolog je liječnik koji koristi ruke, on u svojoj biti osim dobre medicinske podloge mora biti i majstor svog zanata. Nekada su zubari stavljali tamne plombe koje bi samo poravnali (zvane aerodromke ), ali danas više nije tako, a popravljeni zubak je pravo malo umjetničko djelo. Zbog toga stomatolog ima izraženo 6. polje (majstorstvo, popravlja, higijena, radnik, zdravlje, preciznost, ruke), a od planeta tu su Saturn (zubi, kosti) i Mars (glava, vilica, kosti lubanje, korjen zuba, operacija, bušilica). Mars može biti istaknut i kroz znak škorpiona (rupa, dubina, regeneracija zuba).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom