Pogledaj jedan post
Old 30.04.2010., 14:48   #94
Obrt i naknada za komunalne usluge

poštovanje, tražim neke podatke o zastari i došao sam do skoro svih podataka koje me zanimaju (radi se o naknadi za komunalne usluge, koliko sam vidio, zastara je tri godine i vidim da u slučaju tužbe vjerovnika zastara se prekida itd.)

uglavnom, nigdje nisam našao podatak što ja trebam poduzeti da bih ostvario tu zastaru. da li trebam pisati kakav dopis vjerovniku ili otići nekamo dati zahtjev ili nešto treće?

radi se o komunalnom za bivši obrt koji sam imao par godina unatrag i nekoliko računa je ostalo neplaćeno, sada sam dobio opomenu sa karticom i skužio da ne samo da su mi ostali ti računi, nego me i terete za ove tri godine koliko je obrt zatvoren, a oni su nastavili računati komunalne usluge (mislim, kako to mogu, pa dobili su rješenje da je obrt zatvoren, bio je čak i komunalac na licu mjesta i sastavio zapisnik da ja više ne poslujem)

na istoj opomeni dobio sam i opomenu za uređenje voda pa vjerujem da i za to ima zastara (plus što su računali i za ove tri godine kao i komunalno)

uz to, rok za plaćanje je tekao od 20.04. 8 dana za plaćanje, a ja sam pismo dobio prekjučer, tj. 27. ga je poštar donio

nadalje, poslali su opomenu na adresu gdje sam živio u to vrijeme, ali ne prijavljen i na računu i opomeni meni stoji ta adresa, a ne ona koju sam naveo u osobnim podacima kada sam im davao podatke o obrtu i sebi, nego sam tu adresu dao za slanje računa, a oni su tu adresu upotrijebili kao moju (mislim, mogu li se praviti blesav i reć da ja nisam ta osoba, malo vjerovatno, ali u ovoj državi i s ovim zakonima nikad se ne zna)

hvala unaprijed

p.s. kad već postavljam ovoliko pitanja, mogu još jedno, možda netko zna. ako nemam nikakve imovine, a dobijem rješenje o ovrsi, što se događa u tom slučaju? da li mi se to računa kao svojevrsni bankrot i dugovi nestaju ili me čekaju u zasjedi ako ikada u životu budem nešto imao ili moram prodati bubreg i dati im pare ili nešto treće?
tom_xox is offline  
Odgovori s citatom