Pogledaj jedan post
Old 16.10.2010., 14:46   #11
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
Nažalost, iz takvoga će se stanja teško izvući bez stručne pomoći. Najviše ćeš mu pomoći tako da ga nagovoriš da ipak potraži stručnu pomoć i da budeš uz njega kroz to vrijeme.
Spomenula sam vec par puta, ali kod njega je problem sto on vise nikome ne vjeruje. Ja sam mu jedina osoba od povjerenja mada neke stvari ne govori ni meni, jer su prebolne za njega.
Gura me od sebe, ne zeli vidjeti, ali za sve ostale ima privid ok decka, zeza se, gleda tekme, ode na rekreaciju... jednostavno glumi da je ok pred ljudima koji mu nisu toliko bitni, a kad smo sami, onda se otvara i pokazuje kako mu je u stvari.
Ima li neki nacin bez strucne pomoci da mu se pomogne?
Da ja pokusam da izigravam psihologa, jer smatram da ako krene sa pricom cega se sve plasi i zasto, da je to jedan korak prema ozdravljenju, mada bi ja bila najsretnija da prihvati pomoc sa strane.

I zna li neko zasto su mu osjecanja tako zbrkana i zasto ne moze definisati u ovom trenutku sta osjeca prema meni? Da li je to zaista samo posljedica depresije ili on mene zaista vise ne voli, a pricali smo o braku, djeci... prije samo 2 mjeseca.
__________________
Nisam andjeo, jer mi crveno mnogo bolje stoji...
dorothea is offline  
Odgovori s citatom