Pogledaj jedan post
Old 17.10.2010., 01:10   #15
Quote:
dorothea kaže: Pogledaj post
Spomenula sam vec par puta, ali kod njega je problem sto on vise nikome ne vjeruje. Ja sam mu jedina osoba od povjerenja mada neke stvari ne govori ni meni, jer su prebolne za njega.
Gura me od sebe, ne zeli vidjeti, ali za sve ostale ima privid ok decka, zeza se, gleda tekme, ode na rekreaciju... jednostavno glumi da je ok pred ljudima koji mu nisu toliko bitni, a kad smo sami, onda se otvara i pokazuje kako mu je u stvari.
Ima li neki nacin bez strucne pomoci da mu se pomogne?
Da ja pokusam da izigravam psihologa, jer smatram da ako krene sa pricom cega se sve plasi i zasto, da je to jedan korak prema ozdravljenju, mada bi ja bila najsretnija da prihvati pomoc sa strane.

I zna li neko zasto su mu osjecanja tako zbrkana i zasto ne moze definisati u ovom trenutku sta osjeca prema meni? Da li je to zaista samo posljedica depresije ili on mene zaista vise ne voli, a pricali smo o braku, djeci... prije samo 2 mjeseca.
Zbrkanost osjećaja i nesposobnost da izrazi što u ovom trenutku osjeća prema tebi je svakako jedan od simptoma depresije.

Možeš ti pokušati razgovarati s njim o tome što ga muči, ali ne znam hoće li ga to izvući iz depresije; ako se radi o kliničkoj depresiji, sigurno neće. Ne bi obuka za psihoterapeuta bila tako dugotrajna kad bi svatko od nas mogao i bez te obuke obavljati njihov posao. A čak i da imaš specijalizaciju iz psihijatrije, ne bi mu ti mogla biti psihoterapeut jer ste u vezi.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom