Pogledaj jedan post
Old 20.10.2010., 00:05   #417
Quote:
trebor kaže: Pogledaj post
Prvo ja nisam insajder u vaskularnoj kirurgiji već, ako ćemo u takvim terminima, u kirurško-anesteziološko-kardiološkom miljeu.
A zašto se ne radi to što ti pitaš...vidiš pa nemam pojma. Iskreno, niti me ne zanima sad previše. A i zašto bi se tretirala?...Zar samo zato što vas nekoliko ovdje smatra da svaki drugi čovjek ima nešto u venama vrata pa se to zato "mora tretirati"? Bez ikakvog očitog razloga dakle?

Koju vaskularnu patologiju će netko raditi određuje bolesnik koji s određenim problemima dođe k vaskularnom kirurgu. To može biti neka bakica sa kvrgavim venama na nogama ali i netko kome je prsnula abdominalna aorta pa treba hitnu resekciju aorte sa intergard protezom.
Ili pak potreba za embolektomijom jer je netko došao na odjel sa plavo-crno nogom bez pulsa uslijed ugruška u femoralnoj arteriji ili negdje niže.
Radit će rutinski svaka vaskularna kirurgija interne karotidne arterije čija kritična opstrukcija prijeti inzultom.
I naravno vaskularni kirurzi će raditi i traumu gdje je potrebno pospajati krvne žile jer je primjerice nekog, kao kod nas nedavno, nekog dohvatio berač kukuruza i "sažvakao" mu ekstremitet.
Dakle, radi se ono što je jasno, očito, nesumljivo potrebno i istraživanjima nepobitno potvrđeno te ima uporište u medicinskoj praksi.

"Problemi hemodinamičke disfunkcije CNS-a, hipoperfuzije i povezanim histološkim promjenama"...u kontekstu koji ti navodiš...za sad tek je mutna pretpostavka i nešto što ne zadovoljava gore navedene kriterije.
Jel se sa ovom tvrdnjom možemo složiti?

Zašto bi se neki vaskularni kirurg bavio "sajlama" kad je gore sve prohodno? Zašto bi isti uopće smatrao da postoji "hipoperfizija" a pogotovo "povezane histološke promjene" samo zato jer se netko kune u to?
I zašto bi netko smatrao da uopće postoje "hemodinamičke disfunkcije CNS-a" ako čovjek ima: dobar sistemski tlak, uredan preload desnog srca, mirnu kliničku sliku u smislu nepostojanja bilo kakve venske staze i neuroloških simptoma itd...?
Sve gore pobrojano su za sad samo i jedino pretpostavke koje ti i tvoji istomišljenici navode ovdje! I ništa više. Za sad. Kako sam nekoliko puta ovdje navodio, daj bože da ova metoda bude revolucionarna i da tebi i svakome drugom sa MSom pomogne toliko da kvalitetno doživite 120 godina.
Međutim, možda to ne bude tako. Možda se uopće ne nađe neka uzročno-posljedična veza.
A možda nekog to zagolica pa i u Zagrebu počne tako nešto raditi. Pa makar i ako ne vjeruje u metodu već je gleda kao izvor lake love.
Stoga i nemam ništa protiv postojanja ovog topica. Dajte postajte novosti, informacije, mišljenja ali i kontramišljenja i skepsu.
Ali mi ovdje kao moderatori, s obzirom na super-eksperimentalnu fazu ovoga imamo i određenu odgovornost prema čitateljima i nećemo dopustiti nikakvu diktaturu i isključivost mišljenja potpuno nalik alternativnom frikovima na Alternativi.
A ovdje, brate mili, pokušavate biti pravi "fundamentalisti"....kao ekipa "vaskularnih talibana" koji pale lomače čim netko, primjerice ja, ide išta napisati ili pitati ili ne daj bože osporiti......
Do kada će trajati super eksperimentalna faza liberation tretmana?
Diktatura se pokušava instalirati na ovaj forum. Samo to sigurno ne rade MS bolesnici koji su životno zainteresirani za dijagnostikom i liječenjem CCSVI-a.

Iz navedenog se može protumačiti da si ti vrlo odgovorni medicinski brat koji se brine na ovom forumu da se MS populacija ne zavede nedokazanim metodama liječenja putem dilatacija opstruktivnih vena.
Koji su tvoji pozitivni savjeti vezano na tu našu bolest?
Lijekovi za MS ne postoje.Etiologija bolesti ne postoji. Mi smo kreteni koji ne znaju što je provjerena medicinska praksa.
Te činjenice te jako,jako zabrinjavaju. Znaš li uopće kako se roje lezije u CNS-u?

To ne može biti tvoja tema, dok tebe ista svar ne nagazi.

Tvoja usporedba i igrokaz sa talibanima i fundamentalistima samo potvrđuje tvoje razumjevanju lutkarske problematike,isto kao shvaćanje CCSVI-a. Vidim da si kužer u geopolitici.

Mi se brinemo o svojim žilama i progresiji invalidnosti, a o čemu ti brineš?

Tebe sigurno jako muče naše potencijalne restenoze i tromboze ili šetnje trombova ?

Znaš li ti zapravo kako dugo i kako lijepo ljudi skončavaju od MS-a? Zato vole Švicarsku.

Pun si empatije.Hvata te nasanica zbog toga.

Zar je nama oboljelima od MS-a potreban naddušobrižnik u formi anesteziranog administratora koji nema elementarnog znanja o patogenezi bolesti o kojoj se raspravlja ?

CCSVI je patologija koju bolesnik ima ili nema. Vensku patologiju za početak treba dokazati prije nego se radi baloniranje ili stentiranje. Onaj kome se dokaže postojanje venskog zastoja može uvijek reći operatoru da neće da mu se izvrši otklanjanje venskopg zastoja.

Volio bih te čuti što bi ti čovjeku kojemu je dijagnosticiran CCSVI odnosno pronađeno suženje vena koje ometaju odvodnju venske krvi prema srcu odgovorno preporučio pacijentu na stolu da kaže operatoru.
re-xp is offline  
Received Warning