Pogledaj jedan post
Old 08.12.2010., 11:43   #360
RIOBOSS
Registrirani korisnik

RIOBOSS Avatar

Registracija: Nov 2010.
Quote:
Dr.Vito Dugonoga kaže: Pogledaj post

Zasto moras?!
Zar sam ja tema?!
Nisi ti nego tvoje riječi smeđe boje na tankom ekranu.

Pazi nešto:
- ti tvrdiš npr. da su se Hrvati Uskoplja povukli sa položaja jer je bio nekakav navodni dogovor sa Alijom o razmjeni Konjica i Jablanice za Bugojno i G.Vakuf???

Ti faktički tvrdiš:
- da je najvažniji događaj bitke za G.Vakuf, a to je proboj Armije BiH iznutra te ekspresno zauzimanje sela Milići, Ponir. Krupa i Bistrica te kote Zvizde koja nam je jednu stranu svijeta oslobodila od pogleda snajpera - bio lažan? PAzi nešto Doktore, bilo je žrtava na obje strane...
- dalje, Hrvati se nikada nisu vratili, nego su se vratili samo donekle. Nikada više niste bili ni blizu osvajanju Zvizda, sela iza njih, Vranice i Bistrice. Čak i da je grad došao u pitanje mi bi samo prešli prema Bistrici i tu se opet odbranili.
- treće i najvažnije: ti tvrdiš da je navodni dobrovoljni odlazak Hrvata iz Uskoplja faktički stavio čitavu D Lašve u okruženje??? wtf
Doktore, da li je to bila izdaja lašvanskih Hrvata onda?

P.S. Moj je otac stalno išao na Radušu i pri tome nikada nije bio ni u sastavu HOS-a ni u sastavu HVO-a, niti je ikada bil značajnijeg prisustva Bošnjaka u tim jedinicama.

Prvi Ulitmatum HVO-a za predaju grada dogodio se 18. juna 1992. godine (o čemu su svjedočili Englezi u Hagu), isto tako i Novog Travnika, isti dan (1. sukob) i to baš u vrijeme kada smo 300 najboljih boraca poslali u Sarajevo.
Sjećam se da se pričalo da je profesorica Kraljević osobno preko megafona pozivala na predaju (toga sam se baš sad sjetio), ali nisam baš siguran je li to bilo za prvi ili drugi sukob.

Za vrijeme 3. na predaju nas je pozivao nekakav oficir sa netom osvojenih Releja ili Krča čime smo mi došli u totalno okruženje bez da držimo i najmanje brdo oko grada.
Odgovoreno vam je: Bujrum, samo dođite. Mi vas čekamo...

Ta vrijeme 4. sukoba nije bilo poziva na predaju koliko ja znam, a tako ni za vrijeme totalnog 5. sukoba.[/COLOR][/B][/CENTER][/QUOTE]

Quote:
Dr.Vito Dugonoga kaže: Pogledaj post

Ako nista drugo, nek ti bar "poprave" multikvotanje pa cu ti odgovorit.
Nema potrebe. Neka imaš kakav kec iz rukava kada ostaneš bez riječi...

Ti definitivno nisi bio u Gornjem Vakufu-Uskoplju za vrijeme rata.
Daleko je jutro, a kamoli Subotica. Ivan u 17:15.
RIOBOSS is offline  
Odgovori s citatom