Pogledaj jedan post
Old 10.12.2010., 12:01   #100
Obrt & ugovor o zakupu poslovnog prostora

Pozdrav.
Malo trčim pred rudo postavljajući ovdje pitanje bez prikupljanja svih relevantnih informacija, ali situacija je okvirno sljedeća..
Jedna autopraona nedaleko od mene se daje u najam. Trenutna situacija je grubo gledano ovakva: obrt glasi na jednog zaposlenika autopraone jer pravi vlasnik nije mogao registrirati na sebe. Sada pravi vlasnik prodaje posao,a ja razmišljam o preuzimanju.

Imam nekoliko nedoumica pa ću ih laički pokušati izložiti.

Mogu li ugovorom o ortakluku(nakon što vlasnika isplatim) postati, uz sadašnjeg zaposlenika(na kojeg glasi obrt) jedan od nosioca obrta?
S obzirom da je zaposlenik vlasnik obrta zanima me može li se ugovorom o ortakluku ili nekim drugim načinom jasno definirati odnos u kojem bi ja bio glavni i odgovorni.

Možda ćete me pitati zašto ne otvorim svoj obrt ili d.o.o.
To bi mi bilo najdraže, ali tu dolazimo do glavnog problema. prostor je od jedne firme koja bi u slučaju mjenjanja zakupca morala raspisati natječaj..trenutna najamnina je po mom mišljenju izuzetno fer..tko bi se i s kakvim iznosima javio na natječaj ne znam..dakle sadašnji iznos i ugovor o najmu postojećeg obrta i firme (vlasnika prostora) bi svakako volio zadržati.

Predmetni ugovor o zakupu poslovnog prostora imam u rukama, nigdje se ni jednim člankom ne definira rok trajanja ugovora..što to konkretno znači... Ukoliko ne kršim neke druge točke ugovora, kada i pod kojim uvjetima vlasnik prostora može prekinuti ugovor..?

Unaprijed hvala!
Flato is offline  
Odgovori s citatom