Pogledaj jedan post
Old 13.04.2005., 16:59   #61
Quote:
[email protected] kaže:
Mozda se varam ali mi se cini da su prije 20-25g svecenici bili blizi narodu ili sam samo bila mlada i naivna.
Nekako mi vise ne ulijevaju duhovnost ljudi koji se voze u skupim autima i koji naplacuju sve zivo (od krstenja preko blagoslova do pogreba) a sad imaju i drzavnu placu.
Ne varas se. Vjerojatno si cula za izreku "Daj covjeku vlast pa ces vidjeti kakav je.".
Quote:
[email protected] kaže:
Ne slazem se ni sa zabranom kontracepcije i stigmatizacijom umjetne oplodnje. Od kud im pravo da traze da se sve pusti prirodnim putem a u isto vrijeme idu doktoru i lijece se
Ako sve treba biti bozja volja zasto osudjuju iskljucivanje sa aparata one amerikanke?
Ne vjerujem vise u crkvu i mislim da joj nije mjesto u skoli.
Nije mi jasno zasto svi volite mijesati lijecenje bolesti sa kontracepcijom i umjetnom oplodnjom kad to nije isto Koliko je meni poznato , Katolicka crkva polazi od stajalista da novi zivot zapocinje u trenutku zaceca te da pojedini postupci umjetne oplodnje i kontracepcije dovode do smrti zametka sto je prema tom stajalistu ubojstvo. S druge strane, cilj lijecenja je sprjecavanje smrtnog ishoda pa je s tog stajalista moralno ispravno.

Sloboda vjeroispovjesti je zajamcena pa se drzava nema pravo mjesati u taj stav. Svaki pojedinac ima pravo odluciti da li ce se sloziti ili odbaciti takav stav odnosno da li ce se prikloniti ili neprikoniti toj vjerskoj zajednici.
__________________
Pravila za oblikovanje potpisa
psihopat is offline  
Odgovori s citatom