Pogledaj jedan post
Old 19.12.2002., 19:36   #19
Junior pohadja osnovnu shkolu na talijanskom jeziku, dakle od 1. razreda paralelano govori, chita, pishe uchi, rachuna na dva jezika. U 3. je dobio engleski, a u 4. dopunski njemachki jezik. Kad smo bili na krstarenju, zadivio je sve goste na brodu jer je komunicirao na 4 jezika.

Ako ichime ne mozhemo opteretiti dijete to je uchenje jezika. Ja sam ipak da to bude u redovnom shkolskom programu, jer upravo te aktivnosti van nastavne smjene opterecuju i djecu i roditelje. Nema gorega kad morash sve prekinuti i npr. u 17 h voditi dijete na sat njemachkog

Mi smo se dogovorili i naruchujemo profesora u shkolu, dva puta tjedno. To nije neizvedivo, samo se trebate raspitati u Narodnom Sveuchilishtu ~ ili kakogod se to sad zove, organiziraju nastavu vec za 10 polaznika.

Napomenula bih samo da se tako ranim uvodjenjem drugog jezika djeci obichno dogadjaju greshke u pisanju i komunikaciji, pa ukoliko nemate razumijevanje predmetnog nastavnika, mozhe bit problema. Junior je npr. rijech djevojchica chitao tal. - djevojchika i sl. a da nije ishao u tal. shkolu, ne znam koja bi prof. to tolerirala.
magic is offline  
Odgovori s citatom