Pogledaj jedan post
Old 07.03.2011., 20:44   #28
Quote:
Livan kaže: Pogledaj post
Netko mi je rekao da se tervol stavlja skroz dolje do zemlje, staze, betona jer on ne upija vlagu i neda vlazi da prođe. Hoću reći koliko sam shvatio da se tervol stavlja da ti beton (temelji) ne vuće vlagu a na njega ide stiropor. Mislim da je to i ekonomičnije ako je novac u pitanju. Planiram staviti izolaciju ove godine. Jedan red tervola do okučnice pa onda nosač i na njega 10 cm stiropor. Tako su meni rekli, možda sam u krivu.
Ni za boga tervol u zemlju, niti u ludilu- ne pomišljati uopće na to :ne ne: .
Vuna bi baš vukla vodu u sebe. Vuna se mora staviti barem 20-ak cm iznad nivoa zemlje i mora se dobro zatvoriti da ne dođe do upijanja vode. Stirodur (ne stiropor) se stavlja na temelje (ako je podrum u zemlji) inače se stavlja samo na cokl.Za hidroizo. se prije stavlja smola- pomogučnosti vruća-koja se poljeva jer je dokazano bolja od gotove ljepenke. Svrha stirodura nije hidroizolacija, več roba s kojom je lakše završiti cokl, a ima toplinsko značenje da ne dolazi do toplinskog mosta.
Zatim iznad stirodura ide nosač, pa na njega vuna. Ako živite u kontinentalnoj hrv. ne preporučam vam izolaciju tanju od 8-10cm, idealno (uloženo dobiveno) se kreće oko 10cm. Sve više ovisi o vašoj mogučnosti.
Napominjem, kad ćete raditi tu investiciju, obavezno inzistirajte na duploj armirnoj mrežici, radi prevencije od tuče (da vam kuća nebi izgledala rupasto) i da se ne špara na ljepilu prilikom zaglađivanja mrežice.

Sretno

P.S ako vam još nešto nije jasno samo pitajte.
__________________
Ambicije bez znanja su kao brod na suhom,"Noli turbare circulos meos!"
Armstrong is offline  
Odgovori s citatom