Pogledaj jedan post
Old 07.05.2011., 10:55   #401
Detektiv:











Detektiv: (lat. detegere = otkriti) ili Privatni istražitelj je osoba je koja prikuplja dokaze ili informacije.


Na spomen detektiva većina nas će prvo zamisliti sliku samozatajnog hladnokrvnog tipa u dugom mantilu čije lice se ne vidi potpuno ispod šešira i magličastog dima koji ga djelomično obavija i kako stoji negdje u sjeni... Ta mentalna slika nije slučajno takva, naime u stvarnosti detektivsko zanimanje doista jest vezano uz mračne, skrivene, tajnovite i nedovoljno rasvjetljene "kutke" (slučajeve).


  • U astrološkom smislu kada pišemo o detektivu onda se prije svega izdvajaju dva astrološka znaka: znak škorpiona i znak djevice. To je zato jer upravo ta dva znaka u osnovi svoje prirode sadrže samu bit najvažnijih osobina u ovoj struci. Škorpion je znak koji prirodno uvijek teži otkriti "crva u jabuci", tj. prodrijeti do suštine svega, a sposoban je da pri tome drugoj strani ne otkrije svoje namjere. Škorpion je i znak koji je vezan uz kriminal, promiskuitet, zločine i opasnost što su sve redom česte teme detektivskih djelatnosti. Također škorpion je na vani prilično hladnokrvna beštija sposoban je zadržati vanjsku kontrolu i pribranost.

    S druge strane je znak djevice koji je po prirodi uman, znatiželjan i trezven. Ali za razliku od škorpiona kojeg ponesu strasti ona djevica je sposobna za oprezno, razumno i emocionalno neobojano ponašanje koje joj omogućava da prikupi i analizira činjenice i informacije na iznimno objektivan i selektivan način koji uz to u sebi sadrži i priličnu dozu pedanterije. Detektivski posao zahtjeva slaganje puzzlea sastavljenog od činjenica i informacija a djevica je u tome pravi maher...kombinacija škorpiona i djevice rođeni je istražitelj.

  • Što se tiče aspekata najvažnij aspekt za detektivski rad svakako jest veza Merkur –Pluton. Takva veza sadrži mentalnu pronicljivost i sposobnost koncentracije na detalje sve do nivoa fanatizma. Donosi detektivske sklonosti, prodornu inteligenciju i vrlo lukav um sposoban da riješi mnoge zagonetke i misterije. To je zbog toga jer u ovom aspektu postoji potreba uma (Merkur) da uvijek traži ona skrivena značenja, želeći doći do samog dna (Pluton). Intelekt (Merkur) je ovdje fasciniran svime što je skriveno, tabu, tajna, ili potisnuto (Pluton). Ovo je i pogodan aspekt za razvijanje "mračne strategije"....a sve ove karakteristike posebno su naglašene kada se radi o aspektu konjunkcije jer ona sama po sebi fokusira. Tada osoba dobro zapaža i detalje i opasnosti, može proniknuti do najmračnije tajne... Merkur-Pluton ima potrebu doći do samog korijena informacije, potrebu kopati i otkrivati jer Pluton želi iščačakati tajne kada to čini zajedno s Merkurom onda je sklon dati intelektualne moći, duboke percepcije i mentalne intuicije a osoba nastoji svoje misli zadržati za sebe ne voli davati informacije olako okolo. Čak i pisci detektivskih romana često imaju ovaj aspekt budući da je Merkur vezan uz pisanje.

  • Što se polja tiče za detektiva se iznimno važna dva polja: 12. polje (misterija, tajna) i 3. polje (um, informacija, činjenica). Vladar 12. polja u 3. polju (način razmišljanja, čula) nosi sposobnost špijuniranja, prisluškivanja komunikacijskih uređaja, praćenje... Ili npr. vladar 3. polja u 12. polju je rođeni doušnik.

    12. polje je važno zato jer predstavlja sve tajne djelatnosti i sve one radnje koje su sakrivene od očiju javnosti. Pa pozicija vladara 12. polja (tajna) u 6. polju označava posao/rad koji ima veze s tajnom djelatnošću (ili pak mutne poslove). Obrnuta kombinacija, kada je vladar 6. polja (posao, djelatnost) u 12. polju osobi nosi sposobnost "sakrivanja vlastite djelatnosti" što je kod detektivskog posla jako važno budući da detektivski način rada podrazumjeva rad koji se ne otkriva.

  • Detektivski posao je privatne prirode. U astrološkom smislu privatno je vezano uz seriju 4. pa je u tom smislu za detektivki posao pogodna pozicija vladara 6. polja (posao) u 4. polju (privatno, kuća) što treba imati vezu na znakove škorpiona/djevice/ribe jer je ovdje privatni posao detektivske prirode. Ili pak vladar 10. polja u 4. polju (privatna karijera).



Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom