Pogledaj jedan post
Old 12.07.2011., 10:12   #77
Quote:
Nica kaže: Pogledaj post
Partnera mogu jedino štititi, ne i svaljivati krivnju na njega nedužnog.
Nije to svaljivanje krivnje na partnera ako se radi u dogovoru s partnerom. Divota ove replike je u tome da na taj argument nema pogovora - čak ni ove pijavice ne mogu od tebe tražiti da se zbog njih uvaljuješ u probleme sa ženom/mužem.

Ja čak potičem svoju dragu da se ovako izgovara na mene. Djelomično zato jer i sama ima određenih rezervi u zauzimanju za sebe pa joj ovo olakšava posao, a djelomično zato jer je to istina - imala bi gadnih problema sa mnom ako npr. dozvoli da nam se netko ovako mimo njezine iskrene volje uvalja u stan na deset dana.
Quote:
Nica kaže: Pogledaj post
Oprosti, ali ja zaista mislim da se nitko razuman ne bi uvrijedio na "žao nam je, ali mi si to ne možemo priuštiti. Jako puno radimo i strašno smo umorni. Ono malo slobodnog vremena koje brojimo u minutama dnevno želimo posvetiti svojoj djeci. Ako ipak budete ljetovali u blizini, rado bismo da svratite jedan dan na ručak."
Nitko razuman ne bi, ali o takvima ovdje nije riječ. Stvar s nerazumnima je u tome da uzmu vagati svaki od ovih argumenata i zaključe da nijedan od njih nije teži d njihove želje za besplatnim morem. A osim toga ovo gore je situacija u kojoj se ti njima pravdaš zašto ne mogu doći. A tko su oni da bi im se bila dužna pravdati? I zato je lakše za sve odgovoriti na način koji ne ostavlja prostor za manevre. (vidi gore ili 'već smo puni')
Quote:
NitkoPoseban kaže: Pogledaj post
Ako hoće mogu na more u petom i devetom mjesecu, pa tko voli nek izvoli.
To je sjajno rješenje za one koji imaju 'apartman viška'. Samo što se pijavicama ne sviđa taj 'sirotinjski' termin.
Quote:
natali z kaže: Pogledaj post
Radi se o bliskoj rodbini, braca i sestre s muzevima i djecom, mojim necacima, koji se nece okupat na moru ako ne dodu k nama.
Nema problema. Razumijem da im želiš pomoći. Rješenje? Ako im baš hoćeš izaći u susret bez velikog udara na vaš život i novčanik, ne moraju doći na dva tjedna nego na produženi vikend. Pozovi ih (ispadni galantna), al u startu naglasi da se radi o vama podnošljivih 3-4 dana i šlus 'jer vam dolaze oni naporni prijatelji'. Kom pravo kom krivo.
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom