Pogledaj jedan post
Old 28.09.2011., 13:19  
Quote:
anonymous_13 kaže: Pogledaj post
a gle.. ja sam se recimo razmišljala između prava i književnosti. i išla sam na prijemni, i prošla. i da su primali samo onoliko koliko ih tržište godišnje treba - pet? šest? - ja bih vrlo vjerojatno opet upala a nekome tko je bio spremniji prihvatiti rizik nezaposlenja u struci sutra samo da bi studirao eto književnost, nekome tko bi se sutra bavio s time možda sa puno više strasti nego ja, nekome tko se spremio dobro samo ne toliko dobro ili jednostavno nije na njihovom prijemnom imao sreće, da sam izabrala književnost uzela bih mjesto ja koja sam se premišljala.

ne znam, meni je okej da ih se prima dosta. mislim, što da netko želi biti indolog i tražio bi posao i izvan hrvatske, što bi mu trebalo to uskratiti? da netko želi biti indolog jer ga zanima proučavati to a zadovoljan je raditi kao nešto drugo za što je završio drugi faks ili srednju?
J drumom, ti šumom; ja realna, ti još u Jugi...

Nema smisla imati velike kvote jer proizvodimo previše kadra za tržište koje postoji. Baš me zanima koliko bi indologa bilo zadovoljno životom na burzi 10 godina...
__________________
Raditi u jeziku/isto je/što i raditi/u polju/dođe nevrijeme/i dođu tuča i mraz/i od svega/u jeziku/i u polju/ostaju tek te/
patetične/smrznute latice/divlje trešnje/koje beznadno lete/svud po čitankama/za stražare/i grobare./ Ethno brojalica, D. R.
MajaMama is offline  
Odgovori s citatom